Savo dujų infrastruktūrą Lenkijoje „Fortum“ parduoda „Infracapital“

„Fortum“ susitarė dėl 100% savo akcijų, turimų Lenkijos dujų infrastruktūros įmonėje „DUON Dystrybucja S.A.“, pardavimo įmonei „Infracapital“ – „M&G Investments“ investicijų į infrastruktūrą padaliniui. „Fortum“ nuolat optimizuoja savo valdomo turto portfelį ir nusprendė atsisakyti dujų infrastruktūros akcijų, nes tokia infrastruktūra nėra esminė „Fortum“ strategijos dalis.

„DUON Dystrybucja S.A.“ transportuoja tinklo dujas ir suskystintas gamtines dujas (SGD) Lenkijoje. Ši įmonė buvo įsigyta kaip elektros ir dujų pardavimo įmonės „Grupa DUON S.A.“ (šiuo metu – „Fortum Markets Polska S.A.“) dalis 2016 metais (paskelbta 2016 m. sausio 8 d.).
Šiam sandoriui turi būti gauti reguliavimo institucijų leidimai ir tenkinamos įprastinės sudarymo sąlygos. „Fortum“ tikisi baigti šį sandorį trečiąjį 2017 m. ketvirtį. Šalys susitarė neatskleisti pardavimo kainos. Numatoma, kad šis pardavimas turės nedidelę teigiamą įtaką „Fortum“ rezultatams.

„Fortum“ yra pirmaujanti švarios energijos įmonė, tiekianti elektros energiją ir šildymo bei vėsinimo paslaugas, taip pat išmaniuosius sprendimus, didinančius išteklių vartojimo efektyvumą. 62% įmonės pagamintos energijos yra be CO2. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Indijoje. 2016m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 3,6mlrd. eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8000 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

„Fortum“ Lietuvoje priklauso UAB „Fortum Heat Lietuva“, kuri valdo įmones UAB „Fortum Klaipėda“ (95%), UAB „Fortum Joniškio energija“ (66,2%) ir UAB „Fortum Švenčionių energija“ (50%). Taip pat įmonei priklauso 19,64% AB „Klaipėdos energija“ akcijų ir 49% UAB „Kauno kogeneracinė jėgainė“ akcijų