„Fortum“ įsigijo Švedijos „daiktų interneto“ įmonę „Info24“

„Fortum“ įsigijo Švedijos IT įmonės „Info24“ 100 % akcijų. Įmonės specializacija – verslo sprendimų „daiktų internetui“ (Internet of Things, IoT) kūrimas. Šalys susitarė neatskleisti sandorio kainos.

„Fortum“ glaudžiai bendradarbiauja su „Info24“ nuo 2010 metų. Šios įmonės sukurtas debesų technologijos pagrindu veikiantis sprendimas naudojamas „Fortum“ elektromobilių įkrovimo infrastruktūros sistemoje „Charge & Drive“. Šios įmonės įsigijimas suteiks „Fortum“ galimybes  kurti papildomas paslaugas ir vystyti tvarius energetinius projektus augantiems miestams, o tai yra viena iš strateginių „Fortum“ verslo sričių.
„Energetikos sektorius veikia intensyviai besivystančioje aplinkoje ir turi atsižvelgti į sparčiai kintančius pokyčius, kuriuos lemia kelios pasaulinės tendencijos: klimato kaita, urbanizacija, klientų aktyvumas ir naujosios technologijos. „Fortum“ siūlo kelis su tvarių miestų sprendimais susijusius produktus ir paslaugas, pavyzdžiui, IT sprendimus įkrovimo infrastruktūrai, sprendimus išmaniesiems namams ir reguliavimo apkrova paslaugas. „Info24“ įsigijimas padidins mūsų konkurencingumą šiame verslo segmente,“ – sakė Per Langer, „Fortum“ Technologijų ir naujų įmonių padalinio vyresnysis viceprezidentas.

Savąjį debesų technologijos pagrindu veikiantį įkrovimo infrastruktūros sprendimą „Charge & Drive“ įmonė „Fortum“ pristatė dar 2010 m. Dabar tai pirmaujantis sprendimas Šiaurės šalyse, sumontuota daugiau nei 500 įkrovimo stotelių ir planuojama tarptautinė plėtra. „Fortum“ bendradarbiauja su „Info24“ nuo pat „Charge & Drive“ kūrimo pradžios. Šiandien „Fortum“ ir „Info24“ kartu kuria sprendimus kitos kartos energetinėms paslaugoms, pavyzdžiui, vizualizavimo ir reguliavimo naudojant apkrovą; pastarieji sprendimai yra Stokholmo Karališkojo jūrų uosto projekto dalis.

„Fortum“ investicijos padės „Info24“ žvelgti toliau į ateitį ir skirti daugiau išteklių verslo plėtrai – tai bus naudinga ir „Fortum“, ir kitiems „Info24“ klientams. „Fortum“ ir „Info24“ susitarė išsaugoti „Info24“ savarankiškumą. Taip siekiama išlaikyti „Info24“ kūrybinio darbo greitį ir lankstumą.
„Info24“ yra Švedijos įmonė, kurios specializacija – „daiktų internetas“. Ji įsikūrė 2005 metais, įmonėje dirba septyni asmenys bei įvairūs išoriniai kūrybiniai ištekliai. Įmonė dirba pelningai nuo pat pradžių, 2015 metais jos apyvarta siekė maždaug 15 milijonų Švedijos kronų. Balandžio 1 d. „Fortum“ įsigijo 100 % šios įmonės akcijų.

„Fortum“ tikslas – būti švarios energijos lydere.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą, šilumą ir šaltį, teikia ekspertines paslaugas. 64% įmonės pagamintos energijos yra be CO2. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Indijoje.  2015 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 3,5 mlrd. eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8000 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.