„Fortum“ parduoda savo „Gasum“ akcijas Suomijos valstybei

​ „Fortum“ susitarė parduoti Suomijos valstybei savo turimą 31% Suomijos gamtinių dujų įmonės „Gasum Oy“ akcijų paketą. Visų „Fortum“ turimų akcijų pardavimo kaina siekia maždaug 310 milijonų eurų. Tikimasi, kad sandoris bus baigtas netrukus. „Fortum“ pelnas sieks maždaug 190 milijonų eurų, tai atitinka maždaug 0,22 euro už akciją. Pardavimo pajamos bus priskirtos „Fortum“ šildymo, elektros pardavimo ir sprendimų segmento 2014 m. ketvirto ketvirčio rezultatams.

„Fortum“ sprendimas atsisakyti turimų „Gasum“ akcijų buvo priimtas vykdant 2012 m. pradėtą efektyvumo programą, kurios tikslas – perleisti nepagrindinės veiklos turtą. Vadovaudamasi savo strategija, „Fortum“ sutelks dėmesį į mažo anglies dioksido kiekio energijos generavimą, efektyviai energiją naudojančią bendrą šilumos ir energijos gamybą, pardavimus bei novatoriškus produktus klientams.

Vokietijos bendrovė „E.ON“ taip pat sutiko parduoti turimas 20% „Gasum Oy“ akcijas Suomijos valstybei. Kartu šie sandoriai padidins Suomijos valstybės turimų akcijų kiekį nuo dabartinių 24% iki 75%.

Fortum

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje.  2013 metais „Fortum“ pardavimai sudarė 6,1 mlrd. EUR, pelnas – 1,6 mlrd. EUR „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8800 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Kontaktams:

- Andrius Kasparavičius, atstovas spaudai, tel. +37069817740, andrius@koko.lt