„Fortum“ pelnė CDP įvertinimą už veiksmus klimato kaitos stabdymo srityje

Kasmetiniame CDP (anksčiau – „Carbon Disclosure Project“) reitinge „Fortum“ buvo priskirta kategorijai A- ir pripažinta geriausia įmone komunalinių paslaugų sektoriuje. 2016 m. CDP Šiaurės šalių klimato kaitos ataskaita, kurioje analizuojami Šiaurės šalių įmonių pateikti duomenys, buvo pristatyta Osle, Norvegijoje.

Šiuo metu 97 % elektros Europos Sąjungoje ir 64 % visos savo gaminamos elektros energijos „Fortum“ pagamina neišmesdama į aplinką anglies dioksido. Įmonės generuojama išmetamoji tarša sudaro maždaug 10–15 % stambiausių Europos komunalinių įmonių išmetamosios taršos vidurkio.

„Fortum“ gautas A- balas (skalėje nuo D- iki A, kurioje A yra didžiausias balas) reiškia, kad įmonės veikla atitinka geriausiąją praktiką skatinant aplinkos apsaugą. Balas rodo, kad įmonė supranta su klimato kaita susijusias rizikas ir galimybes bei parengė ir įgyvendino tokių rizikų mažinimo arba galimybių išnaudojimo strategijas. „Fortum“ įtraukiama į CDP vertinimus nuo 2005 metų.

„Reikalingi ne tik veiksmai klimato kaitos srityje, bet ir kokybiškų bei skaidrių ataskaitų rengimas. Per pastarąjį dešimtmetį nefinansinių ataskaitų teikimas tapo įprastu reikalavimu, padedančiu finansų rinkoms nuodugniai įvertinti investicinius tikslus bei atsižvelgti į su klimato kaita susijusias rizikas ir galimybes priimant sprendimus dėl investicijų, todėl tokių ataskaitų svarba tik didėja,“ – sakė „Fortum“ ryšių su investuotojais skyriaus atstovė Marja Mäkinen.

Apie CDP

CDP, anksčiau vadinta „Carbon Disclosure Project“ (Anglies junginių išmetamosios taršos mažinimo projektas), – tai tarptautinė pelno nesiekianti organizacija, siūlanti įmonėms ir miestams vienintelę globalią sistemą, padedančią įvertinti, atskleisti ir valdyti svarbiausius aplinkosaugos duomenis, siekiant paskatinti įmones atskleisti savo poveikį aplinkai ir gamtos ištekliams bei imtis veiksmų jam mažinti. CDP atstovauja 827 instituciniams investuotojams, valdantiems 100 trilijonų JAV dolerių vertės turtą. 2016 metais daugiau nei 1000 įmonių atskleidė savo poveikio aplinkai duomenis per CDP. Naudodamasi suteiktais balais investuotojų bendruomenė vertina įmonių pasiruošimą pokyčiams globalioje veiklos aplinkoje, rinkų reikalavimams ir išmetamosios taršos reguliavimui. Daugiau informacijos: www.cdp.net

„Fortum“ tikslas – būti švarios energijos lydere.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą, šilumą ir šaltį, teikia ekspertines paslaugas. 64% įmonės pagamintos energijos yra be CO2. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Indijoje.  2015 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 3,5 mlrd. eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8000 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.