„Fortum“ remia studentus dalyvaujančius Savonlinna operos festivalyje

„Fortum“ sėkmingai tęsia savo paramos programą remti jaunimą ir kultūros renginius. Pagrindinio šios vasaros bendradarbiavimo projekto „Energijos garsai“ (angl. Sounds of energy) idėja – iš įvairių šalių, kuriose „Fortum“ vykdo savo veiklą, pakviesti į Savonlinna operos festivalį skirtingų tautų muzikos specialybės studentus, papasakoti jiems apie Savonlinna operos festivalį, apie tai, kaip „Fortum“ gamina energiją, ir tuo pačiu paskatinti muzikos specialybių studentus draugauti bei aktyviau bendradarbiauti. Projekte, į kurį atranka vyko vertinant pageidaujančiųjų paraiškas, dalyvauja Suomijos, Estijos, Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Rusijos studentai.

Lietuvai šiais metais atstovauja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos trečio kurso studentė Rasa Dzimidaitė. „Labai džiaugiuosi ir dėkoju ,,Fortum‟ ir Savonnlinos operos festivaliui už galimybę dalyvauti projekte „Energijos garsai“. Nauja ir įdomi projekto idėja, jungianti operą ir energetiką, subūrė įvairių muzikos specialybių studentus iš kaimyninių valstybių. Profesionalios muzikos ir nuostabios gamtos apsuptyje bendrausime su operos ir energetikos sričių atstovais, pažinsime Suomijos kultūrą. Manau, kad idėjų, minčių ir patirčių mainai bus naujų draugysčių ir ateities projektų pradžia. Svarbu tai, kad projekto organizatoriai suteikė galimybę pasirodyti scenoje ir pristatyti lietuvių kultūrą. Labai tuo didžiuojuosi ir tikiu, kad dalyvavimas projekte suteiks neįkainojamos patirties tiek profesiniame, tiek kūrybiniame mano kelyje,“ – pažymėjo Rasa Dzimidaitė.

„Fortum“ siekia gaminti tokią energiją, kuri leistų geriau gyventi ne tik šiandienos, bet ir ateities kartoms. Būtent šia idėja grindžiami ir mūsų rėmimo projektai. Mes siekiame sukurti galimybes būsimoms kartoms, vaikams ir jaunimui, todėl nuosekliai remiame jaunimo sportą ir kultūrinę veiklą,“ – pabrėžė bendrovės komunikacijos tarnybos vadovė Helena Aatinen.

Pasak Savonlinna operos festivalio generalinio direktoriaus Jano Strandholmo, projekto „Energijos garsai“ tikslas – suartinant kūrybinį pradą ir verslo pasaulį. „Kūrybiškumas nėra vien tik meno pasaulio privilegija. Jis rodo, kad žmogus yra sumanus ir sugeba plačiai mąstyti. Projekte dalyvaujančios įmonės nebijo dirbti kitaip bei ieškoti naujų verslo ir kūrybiškumo derinimo būdų,“ – teigia Janas Strandholmas.

Su Savonlinna operos festivaliu „Fortum“ bendradarbiauja nuo 2011 m. Praėjusių metų bendro darbo rezultatas – opera vaikams „Norppa-oopera“ („Žieduotasis ruonis“).

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia: www.operafestival.fi

„Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms. Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje. 2013 metais „Fortum“ pardavimai sudarė 6,1 mlrd. EUR, pelnas – 1,6 mlrd. EUR „Fortum“ korporacijoje dirba apie 9900 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Kontaktams:

- Andrius Kasparavičius, atstovas spaudai, tel. +37069817740, andrius@koko.lt