Fortum Klaipėda pasiūlyta šilumos kaina sausiui 1,5 proc. mažesnė negu gruodžio mėnesį

Praėjusios savaitės pabaigoje Klaipėdoje įvyko nepriklausomų šilumos gamintojų kainų aukcionas, kuriame dalyvavo 6 šilumos gamintojai. „Fortum Klaipėda“ pasiūlyta kaina - 13,39ct/kWh - buvo antra mažiausia. Šio aukciono rezultatai lems, kokia kaina nepriklausomi šilumos gamintojai parduos šilumą šilumos tiekėjui ir kiek šiluma kainuos gyventojams 2014 metų sausio mėnesį.

Palyginus su praėjusiu gruodžio mėnesiu, kuomet „Fortum Klaipėda“ kaina buvo 13,60ct/kWh, sausio mėnesio kaina yra 1,5% mažesnė.

2013 metais sausio mėnesį šilumą iš nepriklausomų šilumos gamintojų buvo siūloma supirkti už kilovatvalandę mokant nuo 14,10ct iki 17,61ct arba vidutiniškai už 16,83ct. Taigi šiais metais gruodžio mėnesį „Fortum Klaipėda“ šilumą parduos daugiau kaip 20% pigiau nei šiluma buvo superkama pernai.

Apie „Fortum Klaipėda“

UAB „Fortum Klaipėda“ termofikacinė jėgainė Klaipėdoje, naudojanti atliekas kaip kurą, yra pirmoji tokio tipo jėgainė Lietuvoje. Termofikacinės jėgainės katilinėje, kurios energijos naudojimo efektyvumas siekia beveik 90%, kasmet galima sudeginti 250 000 tonų atliekų ir biokuro. Jėgainės elektrinė galia – 20MW, o šiluminė galia – 50MW. Dar 15MW šiluminės galios didžiausio poreikio laikotarpiu gaunama panaudojant jėgainėje įrengtus kaminų dūmų kondensatorius.

Per metus jėgainė pagamina apie 140 GWh elektros energijos bei 400 GWh šiluminės energijos, t. y. maždaug 40% Klaipėdos šilumos vartotojams reikalingo šilumos kiekio. Jėgainėje pagaminta šiluminė energija parduodama AB „Klaipėdos energija“, kuri turi 5% termofikacinės elektrinės akcinio kapitalo. Į naująją termofikacinę jėgainę „Fortum“ investavo 435 mln. litų arba maždaug 126 mln. eurų.

Energijos gamyba iš komunalinių ir pramonės atliekų yra labai svarbi „Fortum“ strategijos dalis, padėsianti panaudoti atliekas kaip vietinius išteklius bei sumažinti aplinkos taršą, kurią sukelia sąvartynų išskiriamos dujos. „Fortum Klaipėda“ jėgainėje, teršalų koncentracija išeinančiuose dūmuose yra keletą ar net keliasdešimt kartų mažesnė, nei numatyta Europos Sąjungos ir Lietuvos norminiuose dokumentuose.

Įmonėje dirba 35 darbuotojai.

Apie „Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms. Kompanijos sukurti energijos gamybos būdai yra minimaliai taršūs, efektyviai naudojantys gamtos išteklius, užtikrinantys energijos tiekimo saugumą ir teikiantys naudą jos akcininkams. „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas.

„Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje. Ateityje integruota Europos ir greitai auganti Azijos rinka kompanijai siūlo papildomas augimo galimybes. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 10400 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Daugiau informacijos – www.fortum.com

Kontaktams: