"Fortum" parduoda AS Vorguteenus Valdus turimą akcijų paketą

„Fortum“ parduoda 51,4% „AS Võrguteenus Valdus" akcijų paketą Estijos elektros perdavimo sistemų operatoriui „Elering AS". „AS Võrguteenus Valdus"  yra vienintelis dujų perdavimo sistemos operatorius Estijoje.

Sandorio užbaigimas priklausys nuo reglamentavimo patvirtinimų ir įprastų baigiamųjų sąlygų. „Fortum" tikisi sandorį užbaigti vėliausiai pirmąjį 2015m. ketvirtį. Tikimasi, kad šis pardavimas turės tik minimalų poveikį „Fortum" kompanijos pirmojo 2015 m. ketvirčio rezultatams.

„AS Võrguteenus Valdus" akcijų pardavimas yra „Fortum“ kompanijos produktyvumo programos, pradėtos 2012m. dalis. Programos  tikslas – ne pagrindinio turto pardavimas. Šis „Fortum" sprendimas parduoti, atitinka Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2009/73/EB ir Estijos gamtinių dujų įstatymą, kuriuose reikalaujama gamtinių dujų perdavimo ir dujų pardavimo nuosavybės atskyrimo.

„Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje.  2013 metais „Fortum“ pardavimai sudarė 6,1 mlrd. EUR, pelnas – 1,6 mlrd. EUR „Fortum“ korporacijoje dirba apie 9500 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Atgal