UAB „Fortum Švenčionių energija“ per 2015 metus investavo 104 tūkstančius eurų

UAB „Fortum Švenčionių energija“ per 2015 metus pagamino 34 GWh šilumos energijos ir patiekė ją Švenčionių, Švenčionėlių bei Pabradės gyventojams ir organizacijoms. Iš viso per 2015 metus šilumai ir karštam vandeniui pagaminti buvo sunaudota 9,9 tūkstančiai tonų biokuro.
Praėjusiais metais UAB „Fortum Švenčionių energija“ gaminama šiluma buvo brangiausia sausio mėnesį - 5,83 ct/kWh , o pigiausia spalio mėnesį - 5,23 ct/kWh. Vidutinė kaina 2015 metais buvo 5,66 ct/kWh. Praėjusiais metais pagal gaminamos šilumos kainą UAB „Fortum Švenčionių energija“ buvo tarp 12 ir 16 vietų Lietuvoje.

„Įmonės tikslas - užtikrinti saugų, kokybišką, mažai nuostolingą  šilumos tiekimą iki kiekvieno pastato, prijungto prie centralizuoto šilumos tinklo. Todėl praėjusiais metais baigėme renovuoti visas trasas. Iš viso mūsų bendrovė eksploatuoja 14538 metrus trasų.“ - teigia UAB „Fortum Švenčionių energija“ direktorius Vaclovas Papinigis.

Bendrovė tiekia šilumą 63 organizacijoms ir 138 gyvenamiesiems namams arba 2699 butams ir yra pagrindinis šilumos tiekėjas Švenčionių, Švenčionėlių ir Pabradės miestuose.

Įmonės investicijos į šilumos ūkį sudaro virš 7 milijonų eurų. Vasario 15 dieną UAB „Fortum Švenčionių energija“ švęs 15 metų sukaktį.

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje.

2014 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 4,1 mlrd. eurų, o lyginamasis veiklos pelnas – 1,1 mlrd. Eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8400 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.