Fortum Charge & Drive

Fortum Charge & Drive är en fristående affärsenhet och placerade ut de första laddstationerna i kommersiell drift 2011 i samarbete med McDonald’s. Charge & Drive har i dagsläget levererat och installerat, snart 1 500 smarta elbilsladdare i Norden, inklusive drift, underhåll och support. Av dessa är 440 snabbladdare.

Mer än 160 000 laddningar för totalt 1 522 924 kWh bara i år.

Bland kunder och partners i Sverige finns: Tomelilla kommun, Jönköping Energi, Umeå Energi, Skellefteå Kraft, Vallentuna Energi, Alingsås Energi, Halmstad Energi och Miljö, Sollentuna Energi & Miljö, Landstinget i Kalmar, Vasakronan, Luleå Energi, Vallentuna Elverk, Näckåns Energi, Mälarenergi, Hedemora Energi, Ödeshög och Vadstena kommun, Nissan, Genesta Property Nordic, Renault, BMW, Locum, McDonald’s och Preem och Falu Energi & Vatten.

Fortum Charge & Drive levererar laddsystem, tjänster och hårdvara enligt ett flexibelt smörgårdsbordsupplägg för att tillgodose kundernas behov och önskemål på bästa sätt. Vi kan vara både totalleverantör eller en delleverantör, allt efter kundernas önskemål och i den takt som deras efterfrågan skapar. Till grund för affärerna finns ett avtalsupplägg där kunderna kan avropa del för del av vårt utbud för att matcha sin efterfrågetakt. I nätverket roamar man mellan våra partners utan tillkommande kostnad.

Hos oss jobbar 8 stycken glada elbilsentusiaster som hjälper till att hitta den rätta lösningen för just dig, din kommun eller ditt företag. I vårt team finns även ett 20-tal systemutvecklare som kontinuerligt jobbar med utveckling av vår systemlösning.

Landschef för Sverige: tobias.henmark@fortum.com

Säljchef för Sverige: rikard.norberg@fortum.com

Marknadschef Sverige: lillemor.eriksson@fortum.com

Key Account Manager: leo.edin@fortum.com

Leveranssamordnare: irina.kobera@fortum.com

Kontakta oss så berättar vi mer!

Charge & Drive systemlösning
Charge & Drive är en marknadsledande tjänst som anpassas efter beställarens och dennes kunders behov. Lösningen är framtidssäkrad, skalbar och under ständig utveckling för att ligga i framkant av marknadsutvecklingen.
Charge & Drive är det mest beprövade affärssystemet i Norden för att hantera laddinfrastruktur för elfordon med 40 000 slutkunder, 2 200 dagliga monetära transaktioner samt hanterar 4 000 kundtjänstsamtal per månad med trenden att genomsnittligt antal samtal per B2B-kund minskar.
Genom systemets webbportal, som även kan levereras ”white label” med kundens grafiska profil, har samtliga användare tillgång till systemet utifrån olika upplägg och vyer efter behov och gjorda val för till exempel affärsansvariga, tekniker, controllers och kunder. Alla uppkopplade laddare blir även direkt synliga i Charge & Drives mobil-app med karta, statusinformation och möjlighet att hitta även de laddare som finns utanför Charge & Drive-nätverket (även som webb-app)


Vårt system är oberoende av hårdvara eftersom vi arbetar med öppna standardiserade gränssnitt och därmed kan vi hela tiden använda de bästa modellerna från marknadens ledande aktörer.


Systemet stödjer rapportunderlag och statistik för ekonomisk redovisning och uppföljning av miljömål. Systemet stödjer också Hubject, den roaminglösning som idag som är mest omfattande och har flest laddpunkter anslutna i Europa. Värt att nämna är också att samtliga kunder på Charge & Drives plattform samt våra partners roamar friktionsfritt och utan kostnad mellan laddpunkter i hela Charge & Drive-nätverket. Vi utvecklar också löpande våra roaming-lösningar bl.a. genom att erbjuda kortdelning med t.ex. Elbilsföreningen i Norge där man på samma kort kan ladda på både våra stolpar och Grön Kontakts stolpar. Det är en kostnadseffektiv lösning som ger full flexibilitet för respektive operatör att tillhandahålla laddning på sina villkor. Därutöver undersöker vi möjligheter till att samarbeta med biltillverkare och andra roaming-partners utöver Hubject och utifrån våra B2B-kunders önskemål.

Se höstens 2017 reklamfilmer här samt här  
 

2017-11-16