Värmerådgivarbrev

Värmerådgivarbrevet är ett personligt nyhetsbrev från din personliga värmerådgivare som sänds ut till den e-postadress som finns registrerad hos Fortum Värme.
Härunder listas några av de ämnen som vi upplyser mer om i Värmerådgivarbreven. Breven sänds ut med vanlig post till de kunder som föredrar det.
Kontakta
kundservice.varme@fortum.com om du har ändrat dina kontaktuppgifter.

 

Villa Trygg

Fjärrvärmen har en mycket hög leveranssäkerhet. Skulle du ändå få problem med din värme vill vi att du ska känna full trygghet och veta exakt vart du ska vända dig. Vi har tagit fram en helt ny tjänst för alla våra villakunder, vi kallar den Villa Trygg. Som villaägare och fjärrvärmekund kan du nu teckna avtal för återkommande funktionskontroll och därmed minska risken för problem eller andra akuta reparationsbehov. För säkerhetens skull ingår det också ett servicebesök per avtalsperiod.

Jag vill ha mer information

Känner du din värmerådgivare?

Som fjärrvärmekund till Fortum Värme har du en egen värmerådgivare. Din värmerådgivare kan bland annat hjälpa dig att se över din värmeförbrukning och hitta tänkbara möjligheter till effektivisering.

Anmälan Fjärrvärmerådgivning

Behöver ni också några extra kvadratmeter?

En av Stockholms fastighetsägare har genom ett samarbete med Fortum Värme bytt ut den gamla fjärrvärmecentralen mot en nyare, mindre och mer effektiv modell. Låter det här intressant? Håll ögonen efter vårens kommande tävling!

Inspireras av film om byte av fjärrvärmecentral

Matnyttiga tips från fjärrvärmeseminariet

Mat, energi och inspirerande möten stod på agendan när Fortum Värme i början av november bjöd in sina fjärrvärmekunder till ett seminarium om stockholmarnas hållbara framtid. Dagen innehöll allt ifrån konkreta tips kring energianvändning till visionära lösningar för hur vi tillsammans bygger världens mest hållbara stad.

Läs mer

Fortum Värme imponerar på EU-kommissionär

Maroš Šefčovič, EU-kommissionens vice ordförande och ansvarig för Energiunionen, besökte i oktober det nya biokraftvärmeverket i Värtan. Efter besöket beskrev han i sin blogg hur imponerad han är av Sveriges innovationskraft och hur långt vi kommit i omställningen till hållbar energiförsörjning. Han lyfter bland annat fram Fortum Värmes fjärrvärme- och fjärrkylaverksamhet som ett gott exempel på energiomställningen i Sverige.

Läs blogginlägg

Stockholm ska bli grönare med biokol

Nästa år öppnar en anläggning för tillverkning av biokol, som görs från trädgårdsavfall. När biokolet tillverkas bildas också värme som vi tillvaratar i fjärrvärmenätet. Ett kretslopp som är bra för miljön och samtidigt bidrar till en hållbar stad. När kolet grävs ned i jorden, bildas en så kallad kolsänka. Samtidigt som värme produceras, minskar alltså mängden koldioxid i atmosfären.

Läs mer om biokol

Recept och tips från Paul Svensson

Den kände kocken Paul Svensson delar med sig av två hållbara middagar från sin senaste bok Den nya husmanskosten (Norstedts). I boken berättar Paul om sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi köpte färdiglagat, slängde en stor del av middagen och struntade i att ta vara på rester.

Läs mer

Speeddejting på fjärrvärmeseminarium

Ett nytt inslag på årets fjärrvärmeseminarium var speeddejting. Deltagarna delades in i fyra grupper som fick gå runt, träffa fyra av våra experter och i 15 minuter lyssna och ställa frågor om fjärrkyla, fjärrvärmens mervärden, vår app och energikontot samt om energieffektiva hus.

Läs mer från speeddejtingen