Årets vinnare i Värmetävlingen 2016!

Vinnaren är nu korad!  Den 19 maj 2016 korades årets vinnare i Värmetävlingen. Prisutdelningen skedde i samband med vårens kundpanel i Stadsmissionens vackra lokaler. 

Årets vinnare blev BRF Drommen 1.
Tack för ett värmande engagemang!

Glad sommar!

Vinnaren-drommen1.jpg

 

Och vinnaren är ...

Vinnaren av Värmequizet del 1 fick alla rätt och kammade hem hela 5658 poäng.
Vi önskar Jeanette från Jullottan 2 ett stort grattis! Bra jobbat!

tradgardsdesign-500x315.jpg
Foto: Ann-Catrin Thor

Nu är Värmetävlingen avslutad!

Nu är både Värmetävlingen och Värmequizet avslutat. Vi tackar för det engagemang som ni har visat. Mer information om vad som händer härnäst kommer inom kort. Fram tills dess önskar vi er alla en riktigt trevlig helg! 

 
  
 

Slutspurt för Värmequizet del 2

Inte nog med att årets Värmetävling börjar lida mot sitt, det gör även Värmequizet. Du missar väl inte chansen att vinna ett hembesök av en trädgårdsexpert från Ulriksdal Slottsträdgård? 

Passa på att tävla om chansen att få tips hur ni kan få vår- och sommarfint på er innergård. 

Du kan tävla hur mycket du vill fram till och med torsdagen den 31 mars 2016. 

Du tävlar genom att klicka på länken här.

Lycka till alla värmetävlare!

 
 
 

 

Slutspurt för årets Värmetävling!

Du vet väl om att torsdag är sista dagen för att bidra till årets Värmetävlingen? 
Vi vill önska dig all lycka till på slutspurten!

 

Topp 10: Vecka 7

Rank_v7.PNG

Topp 10: Vecka 6

Rank_v6.PNG

Har du en för hög värmeräkning?

Det finns fler tänkbara orsaker vad en för hög värmeräkning kan bero på. Till exempel om returvattnet som går ut från huset tillbaka till fjärrvärmenätet har en för hög temperatur, vilket kan leda till högre värmeräkning. Se hur din returtemperatur ser ut via din fjärrvärmefaktura och Energikontot.

Visste du att...

Inomhustemperaturen bör inte variera bara för att utomhustemperaturen gör det. Om ni upplever förändringar i värmen så kan det betyda att värmekurvan är felaktigt inställd. Värmekurvan bestämmer temperaturen som ska cirkulera i huset vid en viss utomhustemperatur, för att på så vis bibehålla en stabil inomhustemperatur. Att ställa in värmekurvan är oftast något man tar hjälp av en fackman för. Varje hus har sin egen värmekurva och den ställs in helt efter husets speciella förutsättningar.

 

 

 
 
 
 

 

Topp 10: Vecka 5

ställning vecka 5.jpg


 
 
Stort grattis till  Riksbyggen BRF Överdäcket som nu gått upp i ledning!

 

 

 

 

Visste du att ...

Cirkulationspumpen är till för att pumpa runt vattnet i systemet. Det är viktigt att inte köra cirkulationspumpen för hårt, då hinner inte huset  tillgodose sig värmen innan vattnet har passerat rören och är på väg ut i returledningen. Idag finns det varvtalsstyda pumpar som automatiskt reglerar cirkulationen ut i systemet. Har du väldigt hög returtemperatur kan en för högt ställd cirkulationspump vara en av anledningarna.   

varmetavlingen-halvlek3-beskuren.jpeg

Topp 10: vecka 4

ranking2_v4.PNG

Den här veckan hälsar vi BRF Vapensmeden 5 till topplistan!

 

Skottdagen, sista dagen för att tävla i Värmequizet del 1!

Idag är sista dagen för att tävla om att vinna ett hembesök av Ulrikedals Slottsträdsgårdsexperter.

Tävla och vinn en konsultation av en trädgårdsexpert och bli favoriten i din bostadsrättsförening. Du kan tävla hur många gånger du vill -glöm inte att registrera dig på slutet och tipsa alla grannar om att delta. 

Tävla nu!

värmetävling_quiz.png

 

Fortum Värme tipsar

Vädra korta stunder, max 10 minuter, med radiatorn avstängd (vrid termostaten medsols tills det tar stopp). På så sätt kyler du inte rummet utan byter enbart luften i rummet. Ett jättebra sätt att spara energi!
 

6 dagar kvar att vinna trädgårdshjälp!

Nu är det 6 dagar kvar i februari. Det betyder att det fortfarande finns 6 dagar kvar att tävla för att vinna ett hembesök av Ulrikedals Slottsträdsgårdsexperter. Det vore väl synd att gå miste om experthjälp nu när våren står precis runt hörnet? 

Tävla och vinn en konsultation av en trädgårdsexpert och bli favoriten i din bostadsrättsförening. Du kan tävla hur många gånger du vill -glöm inte att registrera dig på slutet och tipsa alla grannar om att delta. 

Tävla här!

 
 
 
 

Topp 10: vecka 3

 
 

Rank_v3.PNG

 
 
 

Är det dags att piffa till er innergård?

Nu är det inte långt kvar tills våren står runt hörnet. Vad passar inte bättre då än att vinna ett hembesök av Ulrikedals Slottsträdsgårdsexperter?

 

Testa dina kunskaper i Värmequizet och tävla om att vinna ett besök av en riktig trädgårdsexpert. Du kan tävla hur många gånger du vill - ju fler desto bättre! Tipsa alla grannar att prova så ökar era chanser att vinna.

 

Tävlingen är fristående från den pågående Värmetävlingen.

 

Du hittar quizet här

 
 
 

Fortum Värme tipsar

Möblera smart! Placera inte möbler, gardiner eller annat framför elementen. Luften behöver cirkulera för att värma ditt hem. Sätt upp fina gardiner som du kan dra för fönstren under kalla nätter. Se bara till att de inte är för långa, så de hänger för elementen. Om du har persienner, dra ned dem på natten.

 
 
 
 
 

Topp 10: vecka 2
 
Ranking vecka 2 

 

Fortum Värme tipsar

Äntligen måndag! Varför inte börja veckan med att värma smart? En grad lägre temperatur innebär 5% minskad energianvändning.

 
 
 
  
 
 
 

Fortum Värme tipsar: 3 tips inför helgen

1.  Om du badar, tänk på att låta vattnet vara kvar i badkaret och värma upp lägenheten efteråt.

2. Om du har använt din varmluftsugn kan du låta luckan vara öppen när den är färdiganvänd och avstängd. På så sätt går restvärmen rakt ut i rummet.

3. Tänk på att det kan vara en god idé att ha det lite svalare i sovrummet när du sover. Det ger oftast en bättre sömn.

 

Trevlig helg!

 
 
 
 
 
 

Du har väl inte missat Värmequizet?

 
 

 

Värmequizet är en fristående frågetävling som inte påverkar ställningen i Värmetävlingen. Du kan tävla hur många gånger du vill, glöm inte att registrera ditt resultat. Tipsa också andra i din förening att tävla! 

 

Lycka till!

 
 

Topp 10: vecka 1

Första veckan av årets Värmetävling är nu till ända. Visst vore det spännande att veta hur det har gått hittills? Veckovis kommer vi att uppdatera appen med ställningen. Efter första tävlingsveckan ser ställingen ut som följande:

 
 
 
ranking_v1.png 
 
 
 
Är du lite osäker på tävlingsreglerna? Du hittar dem här.
 
 
 

Fortum Värme tipsar

Håll fönstrena fria så att varmt solljus kan flöda in under dagen, så kallad värmestrålning. Ett rum värmt av solen har en speciell atmosfär. Men tänk också på att de dagar som solen inte syns så kan det vara bättre att ha persienner nere och gardiner fördragna för att förhindra att din värme läcker ut genom fönstren.

 

 

Vad kan du om fjärrvärmen i ditt hus?

Var med och tävla i vårt quiz om vem som vet mest om fjärrvärme. Quizet går ut på att svara rätt på ett antal frågor på snabbast möjliga tid. Vinnaren i quizet är den tävlande som har skrapat ihop flest poäng. Första pris är ett hembesök av Ulriksdal trädgårdsexperter till er bostadsrättsförening.

 
 
Är du redo att tävla? Här hittar du quizet 
 
 

Tävlingen är fristående från den pågående Värmetävlingen.

 
 
 

Tävlingsstart för årets värmetävling!

Då var det äntligen dags för årets startskott för Värmetävlingen. Syftet är, fram till tävlingens sista dag, att minska den totala energianvändning i förhållande till den förbrukning er bostadsrättförening hade samma månad föregående år. Den förening som lyckas minska sin energianvändning mest blir korad vinnare och får ut en härlig grillfest för hela föreningen. Under tävlingens gång kommer ni kunna hitta löpande uppdateringar med bland annat tips från våra värmerådgivare, hur ställningen ser ut för respektive bostadsrättförening och annan värmande information. Du kan också enkelt följa fastighetens energianvändning i Fortum Värmes app eller på ditt Energikonto på webben.

Vill ni göra en rivstart redan nu? Här kan ni snegla in på Fortums energispartips.

Lycka till!

 
 

Alla bostadsrättsföreningenar med fjärrvärme från Fortum Värme kan vara med och tävla. Den som minskar sin energianvändning mest i förhållande till samma månad föregående år vinner

 

Tävlingsperioden är 1 februari till 31 mars. Du kan enkelt följa fastighetens energianvändning i Fortum Värmes app eller på ditt Energikonto på webben. Under tävlingen bjuder vi på tips och råd hur du enkelt kan använda värmen smartare.

De flesta stockholmare har fjärrvärme hemma eller på jobbet. Genom att ta vara på energi som annars går förlorad är fjärrvärmen en viktig del i kretsloppet som bidrar till en hållbar stad. Det är en gemensam lösning där vi tillsammans håller värmen. 

För att vinna krävs det att fastigheten värms upp till 100% fjärrvärme. Övriga uppvärmningsformer kommer kunna tillgodose sig tävlingen genom att tävla mot sig själva, väcka intresse för energifrågor i sin BRF samt dra nytta av de tips och utbildningar som vi erbjuder. I förläggningen så är den riktiga vinsten den effektivisering ni lyckats uppnå.

 
 
 

 ​​