Betalning & faktura

Betala smart och välj det betalsätt som passar dig bäst. Välj autogiro eller e-faktura så blir hanteringen enklare, du slipper bankavgifter och gör samtidigt något bra för miljön. Du kan också få din faktura skickad till din e-postadress istället för att få en pappersfaktura via posten.


 

E-faktura

E-faktura innebär att du får en elektronisk faktura via din internetbank. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda. Det enda du behöver göra är att kontrollera fakturan på skärmen och godkänna den för betalning. Då betalas fakturan på förfallodagen. Du ansöker om e-faktura direkt hos din internetbank. Fortum Markets betalningsmottagare är Energikundservice Sverige AB, vilket du söker på.Tänk på att den person i hushållet som får fakturan från Fortum också är den som måste anmäla sig för e-faktura. I anmälan uppger du ditt fakturanummer, vilket även är din OCR-referens. Vill du avsluta e-faktura så kontaktar du din internetbank, uppsägningstiden för tjänsten är 30 dagar.
 

 

E-postfaktura 

Att få fakturan via e-post är enkelt, eftersom den kommer direkt till din e-postadress i god tid före förfallodagen. Den ser precis ut som pappersfakturan gör idag.
 
Elkund: Maila oss på adress efaktura@fortum.com och meddela ditt kundnummer eller fakturanummer (båda uppgifterna finns på din pappersfaktura). Uppge också vilken e-postadress du vill ha fakturan till.
 
Fjärrvärmekund:Vill du har din fjärrvärme- eller fjärrkylafaktura med e-post istället för på papper, meddela oss ditt faktura- eller avtalsnummer samt till vilken e-postadress du vill ha fakturan. Maila oss på kundservice.varme@fortum.com.
 


  

Autogiro

Med autogiro görs en automatisk betalning direkt från ditt konto, helt kostnadsfritt. Det finns många fördelar med autogiro. Du slipper betala post- eller bankavgifter och slipper fylla i blanketter eller långa OCR-nummer. Din betalning sker alltid automatiskt på förfallodagen och du slipper därför oroa dig för påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor.
 
Elkund
För att betala via autogiro så är det enklaste att du går in på din internetbank och anmäler dig för autogiro där. Du kan också ladda ner autogiroansökan via länken nedan, skriva ut, fylla i och skicka kostnadsfritt till:
FRISVAR
Energikundservice Sverige AB
20659888
110 27 Stockholm
 
Fjärrvärmekund
Allt du behöver göra är att fylla i en svarsblankett och skicka till oss. Det kan ske på två sätt. Antingen via webformuläret nedan, som du skriver under med din e-legitimation. Eller via en blankett som du laddar ner, fyller i och skickar in till oss.
 
För att signera formuläret behöver du en e-legitimation. Saknar du en e-legitimation kan du skaffa det från din bank eller Telia. Logga in på din internetbank och registrera ditt medgivande.
 
När du fyllt i blanketten kan du skicka den kostnadsfritt till:
AB Fortum Värme samägt med Stockholms Stad
FRISVAR 204 776 85
Kundservice
110 27 STOCKHOLM eller mejla den till kundservice.varme@fortum.com
 

  

Plusgiro och Bankgiro

Vill du hellre betala din räkning via Plusgiro eller Bankgiro använder du dig av följande nummer.
 
​Elkund                          ​                                Fjärrvärmekund
Bankgironummer: 5233-9330​         ​              Bankgironummer: 5307-2807
​Plusgironummer: 4875503-7                        Plusgironummer: 810604-9
​IBAN: SE69 9500 0099 6042 4875 5037     ​IBAN: SE69 9500 0099 6042 0810 6049
​Swiftadress: NDEASESS                             ​Swiftadress: NDEASESS
 
 
  

Kivra

För elkunder - ta emot din post digitalt och få koll på dina viktiga papper.
FORTUM Markets samarbetar med den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du har möjlighet att få post från oss i en digital brevlåda, istället för i den fysiska. Kostnadsfritt, säkert och dessutom riktigt bra för miljön! Kivra är som din vanliga brevlåda, fast digital.
 
Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering. Du kan då logga in och läsa din post var du än befinner dig..För utskick som du redan får digitalt ändras ingenting, som till exempel nyhetsbrev via e-post. Har du e-faktura kommer du fortsättningsvis att få den till din internetbank, precis som vanligt. Har du valt att få din faktura till din e-post adress får du det även i fortsättningen.
 

Så här gör du

Om du inte redan är ansluten, kan du registrera dig på  Kivra. Är du redan ansluten kommer du få din post från oss digitalt framöver.
​​

2017-06-01