Element med fjärrvärme 

Fjärrvärme- och fjärrkylaavbrott

Fjärrvärme är en mycket tillförlitliga produkt, men ibland behöver vi stänga av leveransen i våra nät på grund av underhållsarbete och för att ansluta nya kunder. Vi på Fortum Värme vill hålla dig som kund uppdaterad om vad som händer i våra nät De planerade avbrotten aviseras här på hemsidan cirka 10 arbetsdagar innan genomförandet. Vi lägger även ut information om oplanerade avbrott i leveransen av fjärrvärme och fjärrkyla här.

I kartan nedan kan du se om det finns någon avvikelse i leveransen i just ditt område med hjälp av ikonerna och tillhörande ytor. För att få mer information om avvikelser kan du klicka på ikonerna direkt i kartan.
 

Kontakt

Önskar du att få information via mail och sms om avvikelser i nätet som drabbar just din fastighet så kan du skicka dina kontaktuppgifter till kundservice.varme@fortum.com.
 

Har du frågor om ett avbrott? Vår kundservice kan besvara de flesta frågor om ditt avbrott i leveransen av fjärrvärme eller fjärrkyla.

Kundservice 020-31 31 51, öppettider mån-fre 08.00-16.30

Felanmälan dygnet runt 020-31 31 51

Råd vid avbrott

Vill du veta vad man kan göra och inte göra vid ett avbrott i leveransen av fjärrvärme och fjärrkyla? Vi har samlat de vanligaste frågorna på en egen sida.

Råd vid avbrott​


webbild50.png

 

2017-04-18