"Vi har blivit beroende"

​Den tar alla tre barnen till dagis och skola. Och gör familjen mindre beroende av bilen. Anna Maria och Christian hittade en ny bästis i vardagen – den eldrivna lådcykeln.

 
Vissa använder elcykeln för att pendla till jobbet. Anna Maria Ahlstrand och Christian Altmann tänker tvärtom. För dem båda är det smidigast att åka kommunalt till jobbet i stan från Mälarhöjden där de bor. Däremot sparar de väldigt mycket tid genom att köra eldriven lådcykel till dagis och skola med de tre barnen Sixten, Iris och Frank.
 
– Det är ett par kilometer dit och ganska backigt. Och de ska lämnas på tre olika ställen. Vi skulle förstås kunna ta bilen, men det känns onödigt, plus att det redan är alldeles för mycket bilar vid skolan, säger Anna Maria.
 
Så hon eller Christian lassar upp barnen på flaket, spänner fast dem med bälten och rullar hemifrån på morgonen. Cykeln kan den som lämnar låta stå i ett förråd på förskolan, så att den som hämtar kan ta den på hemvägen.
 
– Eftersom vi lastar den ganska tungt behövde vi ha en modell som går på el. I uppförsbackarna är det skönt att få lite draghjälp. Man kan själv bestämma hur mycket motorn ska hjälpa till.
 
Förutom som skolskjuts använder de elcykeln för de festa ärenden i närområdet, som att handla, lämna barn på kalas eller kanske köpa hämtmat. För storhandling tar de fortfarande bilen, men Anna Maria tror att köpet av cykeln har minskat deras bilåkande, i alla fall när det gäller resor i närområdet.
 
– Det finns en miljötanke med det här, absolut. Redan tidigare körde vi ganska lite bil. Och nu blir det i alla fall en bil mindre vid skolan.
 
Men kanske mer än så. Anna Maria tycker sig se allt fler eldrivna lådcyklar i området. Hon är inte säker på att det är de som har inspirerat, men väldigt många har stannat dem och frågat om cykeln under de senaste åren.
Anna Maria och Christian var inne på att köpa lådcykel redan för tio år sedan när de bodde i stan och ännu inte hade några barn. Då föll det på att en lådcykel nästan kräver tillgång till ett lite större cykelrum eller garage eftersom de är stöldbegärliga – paret har redan fått en stulen. Lådcyklarna är inte heller riktigt lämpade för innerstans smala cykelbanor. I närförorten däremot funkar lådcykeln bra.
 

När de valde modell var det några kriterier som var viktiga:

• Den skulle vara tillräckligt stor för att rymma de tre barnen.
• Den skulle vara eldriven.
• Den fick inte vara hur dyr som helst.
 
De fastnade för ett svenskt märke – Cargo Bikes från Malmö. Numera ställer de in cykeln i garaget, det är också där de laddar den.
– Antingen kan man ladda batteriet när det sitter i. Men det går också att ta loss batteriet och ta in det för laddning. Vi laddar ungefär var tredje natt, men laddningen tar egentligen bara tre–fyra timmar.

Vad tycker barnen om cykeln då?
– De älskar den och blev bedrövade när vår första cykel blev stulen i höstas. Vi funderade en vecka på om vi skulle köpa en ny eller inte, men det gick inte utan den, vi har blivit beroende.
 

ATT TÄNKA PÅ

Här är Anna Marias och Christians tips till dig som funderar på att köpa eldriven lådcykel.

MODELL: Elcyklar finns nu i många olika utföranden, storlekar och prisklasser. Fundera igenom era behov och vad plånboken tillåter. Anna Marias och Christians cykel kostade cirka 17 000 kronor. Det finns både billigare och dyrare modeller.

PARKERING: Det är praktiskt om ni kan parkera cykeln inomhus i cykelrum eller garage. Det är också en fördel säkerhetsmässigt, då dessa cyklar fortfarande är ovanliga och därmed stöldbegärliga. Oavsett var ni parkerar den: investera i ett kraftigt lås.
SÄKERHET: Glöm inte att spänna fast alla barn på flaket. På de flesta modeller finns säkerhetsbälte. Barnen ska också ha cykelhjälm.
 

Tillbaka