Sommarjobb på Fortum

På Fortum i Sverige erbjuder vi flera sommarjobb. Håll utkik på vår hemsida för lediga jobb, vi lägger löpande ut våra lediga sommarjobbstjänster!

Läs om Oskars väg från student till framgång

Efter att både ha sommarjobbat och skrivit sitt exjobb på Fortum blev Oskar Ekman direkt efter sin examen anställd på Fortums R&D- avdelning. Framgångsreceptet? En kombination av hårt arbete, höga ambitioner och ett stort intresse för framtidens energi.

Bland studenterna på Linköpings universitets civilingenjörsprogram med inriktning Energi – Miljö - Management  har Fortum hög status som arbetsgivare, mycket tack vare företagets stora fokus på förnybar energi, så som våg- och solkraft.

”Under utbildningen så fanns det, åtminstone för oss som var intresserade av energi, egentligen bara några få aktörer som var riktigt intressanta – däribland Fortum. Att Fortum erbjuder så många sommarjobbsplatser ger dessutom företaget ännu bättre rykte bland oss studenter redan under studietiden”, berättar Oskar.

När Oskar gick sitt tredje år på Linköpings universitet sökte han sommarjobb på Fortum – och blev kallad på intervju.

Oskar EkmanJag minns att jag var så orolig för att komma för sent att jag åkte upp till Stockholm flera timmar för tidigt från Linköping”, berättar Oskar och skrattar. 

Trots nervositet gick intervjun vägen och Oskar fick sommaren 2013 första gången prova på att jobba på Fortum, en chans han menar har betytt mycket för hans karriär. 

”Att få ett så kvalificerat sommarjobb var en fantastisk möjlighet, inte bara för att det ledde till att jag sedan fick skriva mitt exjobb för Fortum vilket i sin tur gav mig den tjänst jag har idag. Även om jag inte skulle ha jobbat vidare på Fortum så hade det varit en otrolig fördel för mig konkurrensmässigt som nyexaminerad ingenjörsstudent”.  

På frågan om hur han ser på framtiden så är Oskar positiv, om än aningen försiktig.

”Det känns som att jag måste landa i att ha fått det här jobbet först, men som jag ser det så finns det på Fortum alla möjligheter i världen!  Jag skulle gärna vilja testa på att jobba utomlands via Fortum, men framförallt vill jag fortsätta arbeta med de frågor som jag arbetar med idag!”

2015-12-10