screen.png

Erbjudande flerbostadshus

Antalet laddbara fordon ökar för varje månad och därmed också behovet av laddning. Innan 2017 är slut beräknas det rulla ca 45 000 laddbara fordon på Sveriges vägar och den bästa och mest bekväma platsen att ladda sin bil är hemmavid. För att kunna ladda säkert och effektivt, men också möjliggöra så att fler hyresgäster kan införskaffa en laddbil, bör man som bostadsrättsförening eller samfällighet installera laddboxar eller laddstolpar i garaget eller på parkeringsplatsen.
 

Totallösning för garaget och/eller parkeringsplatsen

Fortum erbjuder en helhetslösning där vi inledningsvis går igenom era önskemål, krav och förutsättningar. Därefter är det nödvändigt med ett platsbesök hos er för att projektera hela installationen. Projekteringen ligger till grund för efterföljande offert som beskriver vårt åtagande och vad som ingår.
 

Wallbox eller laddstolpe

De laddboxar vi erbjuder bostadsrättsföreningar och samfälligheter kommer från branschens mest välkända tillverkare där samtliga modeller är integrerade i Fortum Charge & Drives systemlösning. I skyddade miljöer inomhus är en wallbox med fast laddkabel ett gångbart alternativ medan vid utomhusinstallationer krävs en mer robust, vädertålig och kabelfri lösning.
 

Lastbalansering

Om många laddare ska anslutas till samma elcentral kan lastbalansering användas för att minska toppeffekterna. För att kunna utnyttja den tillgängliga kapaciteten i föreningen så bra som möjligt ansluts samtliga laddboxar med en tre-faskabel, även om laddaren i sig endast använder en fas. Laddarna väljer automatiskt den fas som är minst belastad, men om det uppstår en situation där det inte finns tillräckligt med kapacitet för ytterligare en laddare, fördelas effekten så att alla laddare på den fasen laddar med lägre effekt.
 

RFID-access

För att undvika att obehöriga använder era laddare erbjuder Fortum möjligheten att låsa laddaren med hjälp av en RFID-laddbricka från Fortum Charge & Drive. Laddning går då bara att genomföra med hjälp av den personliga RFID-brickan. Brickan kan också användas i Fortum Charge & Drives publika nätverk av 1 800 laddplatser runt om i Norden & Baltikum, Polen, Storbritannien, Indien.
 

Klimatklivet

För att reducera kostnaderna för föreningen kan juridiska personer just nu söka bidrag från Klimatklivet. Som mest kan ni erhålla 50 % av den totala investeringskostnaden. Viktigt att notera är att installationen inte får påbörjas förrän beslut om bidrag har beviljats av Klimatklivet. Kommande ansökningsperioder är 15 jan - 15 feb, 17 apr 17 maj samt 27 aug - 27 sep. Vi på Fortum hjälper er med ansökan till Klimatklivet.
 
 

Fortums helhetslösning till flerbostadshus:

  1. Projektering
  2. Offert
  3. Klimatklivsansökan
  4. Installation och driftsättning av laddboxar
  5. Övervakning och betallösning via Fortum Charge & Drives molntjänst
  6. Fyll intresseanmälan nedan så återkommer vi till dig inom kort

Intresseanmälan flerbostadshus

​​​
 
 
 
 
 
 

​Erbjudande villaägare

Läs mer om erbjudandet
 

Ladda med RFID-bricka!

Vi erbjuder dig tillgång till vårt publika laddare som finns på ett stort antal platser runt om i Sverige. ​Med RFID-brickan får du tillgång till laddstationerna på ett lätt och enkelt sätt

 

Jag vill veta mer om RFID-brickan
 
 
 
 

2017-11-14