Jag älskar energi

Här är framtidens stad

I Norra Djurgårdsstaden i Stockholm finns lägenheter som är så smart utrustade att de tvättar när det är som billigast och drar ner temperaturen när de boende åker bort. Husen erbjuder en vardag som är både bekvämare och mer klimatsmart.

Läs mer!

Urban Gardening

Nedlagda industrilokaler, källare eller på hustak växer sig en trend allt starkare. Här odlas grödor med hjälp av LED-belysning.

Läs mer!

Ny energi efter flytt

Med villa ökade inte bara intresset för trädgårds­skötsel. Även energifrågorna hamnade på dagordningen för cityfamiljen som flyttade till hus.

Läs mer

Hej då fossilbil!

Till en början var det miljön som gjorde att Gillian Arback och Henric Gustafson började titta på elbilar. Men det finns fler anledningar.

Läs mer

Elcykeln har blivit familjens bästa vän

Den tar alla tre barnen till dagis och skola. Och gör familjen mindre beroende av bilen. Anna Maria och Christian hittade en ny kompis i vardagen – den eldrivna lådcykeln.

Läs mer

Reparera eller köpa?

Vilka är de vanligaste felen på maskinerna i hemmet och vad blir mest lönsamt när de går sönder: reparera eller köpa nytt?

Läs mer

Energi efter semestern!

Semestern är slut. Men vardagen är faktiskt inte alls så dum. Vi ger dig tips på hur du laddar batterierna så att du sprakar av energi när höstlöven faller.

Läs mer

Med elbil från Värtan till Söderhamn

Följ med på resan med elbil från Värtahamnen till Ljusne strömmar - en stäcka på 25 mil.

Läs mer

Bästa spartipsen i fattiga januari

Efter jul och nyår känns det som en evighet tills plånboken börjar fyllas på igen. Du behöver dock inte leva på nudlar och vatten bara för att spargrisen skramlar. Med de här tipsen tar du dig igenom början på året.

Läs mer!

Värmepump sänkte energikostnaderna

Långt ut på Färingsö i Mälaren utanför Stockholm bor Anders Bylander sedan snart 50 år. Han byggde sitt eget drömhus 1967, högst upp på en kulle med magisk utsikt över odlingslandskapet.

Läs mer!

Tio energitips för hemmet

Med koldioxidfri el från svensk vattenkraft behöver man inte ha dåligt samvete över att använda el.

Läs mer

Sänk din elkostnad – investera i solel

Överallt pratas det om sol – huruvida den kommer styra din semester inrikes eller utrikes, vilken del av Sverige som har flest soltimmar och hur du kan använda den som el till ditt hem.

Läs mer!