Laddat för elbilsrace

​Elbilarna ökar i Sverige och infrastrukturen byggs ut i snabb takt. Men bäst i klassen är Norge. Intresset för elbilar ökar kraftigt i Sverige och prognosen för hur många som kommer att finnas på vägarna vid årsskiftet skruvades nyligen upp. Men vi ligger fortfarande långt efter grannarna i väst. Norge är världsledande både när det gäller antalet elbilar och infrastrukturen för att kunna ladda dem. I Norge finns det över 66 000 elbilar varav majoriteten är rena elbilar och alltså inte så kallade laddhybrider. Detta att jämföra med Sveriges cirka 12 000 elfordon där 60 procent är laddhybrider.

– De har lämnat stadiet med early adopters. Nu är marknaden mer mogen i Norge och består alltså inte bara av personer som tycker att tekniken är spännande, säger Marcus Henriksson, operation specialist för Fortums elbilskoncept Charge & Drive.

Hur kommer det sig att Norge är världsledande?
– Det finns så goda incitament ekonomiskt tack vare politiska prioriteringar. Framför allt slipper man fordonsskatt, och den är väldigt hög i Norge. Men det finns andra fördelar också.

Har de en bra infrastruktur?
– De har ett underskott på laddpunkter eftersom så många har skaffat elbil. För oss på Fortum är Norge den största tillväxtmarknaden när det gäller laddpunkter.

Hur ser det ut i Sverige?
– Fördelningen mellan antalet laddstolpar och antalet bilar är jämn här. Men tillväxten går långsammare. Det fanns ett bidrag på 40 000 kronor för alla som köpte elbil i år, men de pengarna är redan slut för 2015.

Vad krävs för att utvecklingen ska ta fart även här?
– Att elbilsförsäljningen tar fart ordentligt. Det skulle dra med sig utbyggnaden av infrastrukturen också. Dessa två saker går hand i hand. Men positivt är att ett statsbidrag för laddstationer har tillkommit.

            

2015-09-01