Timmätning

Du som har ett avtal med rörligt elpris hos Fortum att kunna få timmätning istället för den månadsvisa mätning de flesta av våra kunder har i dag. Du kommer då att kunna följa din elförbrukning timme för timme och du får samtidigt elen prissatt timvis.

Det innebär att du kan ta kontrollen över dina elkostnader till exempel genom att styra över en del av din elförbrukning till de timmar på dygnet då elen är billigare. Hur timmätningen påverkar dina elkostnader är mycket individuellt. Vi hjälper dig gärna att göra en bedömning.

Om du idag har Tidstariff så påverkas du av att gå över till timmätning, hör av dig till oss för mer information.

Du tecknar timmätning som ett tillval till rörligt elpris genom att kontakta vår kundservice på telefonnummer 020-46 00 00. Timmätningen kostar inget extra.

Kundservice

Bytesgaranti  

Med Bytesgaranti är det alltid rätt tid att binda ditt elpris. Du får tryggheten med ett fast elpris samtidigt som du också har möjlighet att teckna ett nytt avtal till lägre pris om elpriset skulle sjunka.  

Byt elavtal när elpriset sjunker 

Med Bytesgarantin har du möjlighet att bryta ditt fasta elavtal och teckna ett nytt till det lägre elpriset. Du tecknar då ett nytt avtal om fast elpris med oss som löper under lika lång avtalsperiod, eller längre, än det tidigare elavtalet. 

Det är enkelt att teckna bytesgaranti

Fortum Bytesgaranti tecknar du samtidigt som du tecknar ditt fasta elpris. Priset är 19 kr/månad för lägenhet och 29 kr/månad för villa, och i samband med att du utnyttjar garantin betalar du en engångsavgift på 150 kr.

Kundservice  

​Mängdrabatt

Har du fler boenden, t ex sommarstuga eller övernattningslägenhet? Vi kan erbjuda mängdrabatt!

Rabatt på din el för varje extra boende

Ju fler boenden du har hos Fortum - desto billigare blir det. För varje extra boende som du köper el till får du en rabatt på 20 kronor per månad. Ännu en fördel är att du kan få allt på en och samma faktura.

Det enda som krävs är att du köper el till dina boenden från Fortum och att en och samma person står som mottagare av fakturan. Om du har ett boende hos Fortum och ytterligare ett - eller flera - hos någon annan elleverantör kan du byta till oss och få rabatten. Kontakta oss så berättar vi hur.

Mängdrabatten kan endast utnyttjas för dina elhandelsavtal, rabatten gäller inte för dina nätavgifter. Rabatten gäller inte heller för elhandelsavtal med Rörligt Elpris med EuroBonus

Vill du utnyttja mängdrabatten kan du ringa kundservice på telefon 020-46 00 00.

 Kundservice

2017-10-11