Varför får jag ett anvisningsavtal?

För att du ska få el till din bostad krävs två olika avtal; ett med elnätsföretaget som äger elnätet i ditt område och ett med ett elhandelsföretag som du köper elen av. Om du inte själv tecknar ett elhandelsavtal när du flyttar blir du anvisad ett elhandelsbolag av din nätägare. Av det bolaget får du då ett så kallat anvisningssavtal för att du inte ska stå utan el.

Fortums anvisningsavtal  

Om du som kund har blivit anvisad Fortum som elhandelsleverantör i samband med flytt har du något av våra anvisningsavtal Fortum Enkel eller Fortum Rörligt Elpris.
 
Fortum Rörligt Elpris 
Med Anvisat Rörligt Elpris får du el till vårt inköpspris, utan några påslag på elpriset. Istället betalar du en fast månadsavgift på 39 kr/mån för lägenhet och 69 kr/mån för villa.

100% förnybar el
Som kund hos Fortum får du alltid el från förnybara energikällor. Vattenkraft ingår i ditt elavtal utan extra kostnad. Vattenkraften kommer från våra egna vattenkraftverk runt om i Sverige. Du kan till och med välja från vilket vattenkraftverk du vill få din el.

Fortum Enkel
Har du anvisningsavtalet Fortum Enkel så betalar du ett fast pris. Priset på Fortum Enkel gäller tills vidare och vi meddelar eventuella prisändringar minst två månader i förväg.

El märkt med Bra Miljöval ingår
I Fortum Enkel ingår Naturskyddsföreningens Bra Miljöval som är en av marknadens tuffaste miljömärkningar. Fortums Bra Miljövalmärkta el produceras till 95% av vattenkraft och till 5% av vindkraft. Vattenkraften kommer från våra egna vattenkraftverk i Klarälven, Österdalälven och Indalsälven.

Pris på Fortum Enkel 
Elanvändning Jämförpris (öre/kWh)*
2 000 kWh 127,00 (114,60 i kommun med reducerad energiskatt)
5 000 kW 114,40 (102,00 i kommun med reducerad energiskatt)
20 000 kWh 108,10 (95,70 i kommun med reducerad energiskatt)
*Jämförpris är elpriset inklusive energiskatt, månadsavgift samt moms. Månadsavgiften gör att jämförpriset varierar per kWh beroende på hur stor elanvändning du har.
 
 

Vill du ha ett annat elavtal?

Ofta lönar det sig att göra ett aktivt val för att få det elavtal som passar bäst för dig och ditt hushåll. Med Fortum Enkel har du ingen bindningstid utan kan när som helst teckna ett annat elavtal. Klicka här så guidar vi dig till rätt elavtal.
 
 

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Har du frågor om elpriser, elavtal eller om våra erbjudanden och tjänster är du alltid välkommen att kontakta oss. Du kan ringa våra duktiga experter på tel  020-46 00 00. Vi svarar dygnet runt.
 
 

2017-05-18