Ska du flytta? Vi hjälper dig.

 

Snabbt och enkelt

Det ska vara varmt och skönt när du kommer till ditt nya hem, men elen är det sista du ska behöva lägga tid på när du är i flyttartagen. Därför hjälper vi dig så att allt snabbt och enkelt fungerar som det ska, oavsett om du har ett avtal hos Fortum sedan tidigare eller inte. Naturligtvis får du alltid 100% förnybart producerad el från vatten, vind eller sol. Ring oss på 020 - 46 00 00 dygnet runt alla dagar.

 

Teckna nytt elavtal eller flytta med dig ditt befintliga

Har du redan ett elavtal hos Fortum som du är nöjd med så kan du flytta med dig detta till ditt nya hem. Vi kan även föreslå ett nytt avtal som passar ditt nya boende bäst - oavsett om du är kund sedan tidigare eller inte. Gör du inget val är risken att du får ett så kallat Anvisningsavtal från den elleverantör du blir tilldelad, dessa avtal är ofta dyrare.
 

Kolla in vår nya flyttsida!

Har du hört talas om vår nya flyttsajt? På den följer du Laila och Hassan, två nykära seniorer som äntligen ska ta steget och flytta ihop! Förutom de charmiga filmerna finns många fiffiga råd för varje flyttfas, samt en omfattande checklista som du kan anpassa efter just dina behov. Naturligtvis kan du också teckna ett elavtal som tål att jämföras med.

 

 

Vanliga frågor vid flytt

 • : Kan jag flytta med mig avtalet?

  Ja det kan du, om du har elavtal hos Fortum sedan tidigare som du är nöjd med så ring 020-46 00 00 så hjälper vi dig snabbt och enkelt.

 • : Kan jag teckna ett nytt avtal vid flytt?

  Ja det kan du. Ring oss på 020-46 00 00 så hjälper vi dig med det praktiska samt att hitta ett elavtal som passar just dig bäst, oavsett om du är kund sedan tidigare eller inte.

 • : När måste jag senast anmäla flytt?

  Kontakta oss senast 5 dagar innan du flyttar så hjälper vi dig hela vägen, smidigt och snabbt.

 • : Vad behöver jag tänka på vid flytt?

  Vi vill att det ska vara ljust och skönt när du kommer till ditt nya hem. Du ska heller inte betala i onödan för elen i din gamla bostad. Tänk därför på att anmäla din flytt till oss senast fem dagar innan du flyttar in.
  Tre saker måste bli gjorda vid flytt:

  1.  Teckna elavtal
  Elavtalet är det vi på Fortum sysslar med, detta gäller elen som du förbrukar i ditt hem.  

  2. Teckna elnätsavtal 
  Du behöver teckna ett elnätsavtal med elnätsleverantören som äger stolparna och elledningarna i området dit du flyttar, det är de som transporterar elen.

  3. Säga upp elavtalet och nätavtalet på din gamla bostad
  För att du inte ska behöva betala för el som du inte förbrukar längre i din gamla bostad, ska du göra detta minst 5 dagar innan du flyttar ut. Hör du av dig till oss på Fortum så hjälper vi dig hela vägen, oavsett som du vill ha ett nytt avtal eller ta med dig ditt gamla.
 • : Vad händer om jag glömmer att anmäla flytt i tid?

  ​Du står som betalningsansvarig för elen tills dess att du har sagt upp ditt elnätsavtal. Om du glömt att anmäla flytten så ska du göra det så fort som möjligt så att du slipper att betala i onödan samt inte riskerar att elen är avstängd när du kommer till din nya bostad.

 • : Vad är skillnaden mellan elnätsleverantör och elhandelsleverantör?

  ​Lite förenklat kan man säga att elnätsleverantören äger elstolpar och ledningar som elen transporteras med. Man kan inte välja elnätsleverantör fritt utan man är tvungen att ha den leverantör som har monopol i området där man bor.

  Elhandelsleverantören förser dig med den el du förbrukar i ditt hem. Du kan själv välja vilken elhandelsleverantör du vill teckna avtal med, till exempel Fortum.

 • : Varför behöver jag teckna ett elavtal?

  ​Gör du inget val så får du ett så kallat Anvisningsavtal från den elleverantör du blir tilldelad, dessa avtal är ofta dyrare. Därför är det viktigt att göra ett aktivt val av elleverantör.

 • : Vi är två som flyttar ihop – kan båda stå på elen?

  Det är alltid en person som står på elavtalet hos Fortum. Tänk på att det ska vara samma person som står på elnätsavtalet.

Se flera frågor och svar genom att välja kategori ovan

Se flera frågor och svar genom att välja kategori ovan