Pressemelding

Fortum og det russiske investeringsfondet RDIF skal bygge Russlands største solcellepark

04 mars 2021, 7:00 CET

Sammen med det russiske investeringsfondet RDIF skal Fortum bygge det som vil bli Russlands største solcellepark når den er satt i drift i 2022.

Pleshanovskaya SES2

Solcelleparken skal bygges i Kalmykia sør i Russland, og vil ha en kapasitet på 116 megawatt. Prosjektet er en del av det nylig etablerte fellesforetaket mellom Fortum og RDIF, som allerede har vindkraftverk i Ulyanovsk og Rostov-regionene.

Prosjektet er i tråd med Fortums innsats om å utvide vind- og solporteføljen sin på land.

Planen er at solkraftverket skal bli satt i drift i andre halvdel av 2022. Den første byggefasen på 78 megawatt forventes å bli satt i drift i fjerde kvartal i 2021, mens de resterende 38 megawatt ferdigstilles i 2022.

Fortum er en av de største aktørene på markedet innen fornybar energi i Russland, og har en portefølje på 2 gigawatt innen vind og sol inkludert utviklings- og fellesforetaksprosjekter. 670 megawatt av denne kapasiteten er i drift.

For mer informasjon

Måns Holmberg, leder for Investor Relations og Financial Communications, +358 44 518 1518.

Om Fortum

Fortum er et europeisk energiselskap med virksomhet i over 40 land. Vi leverer strøm, gass, varme, kjøling og smarte løsninger som forbedrer ressurseffektiviteten. Vi vil involvere våre kunder og samfunnet til å bli med på omstillingen til en renere verden. Sammen med vårt datterselskap Uniper er vi den tredje største produsenten av CO2-fri strøm i Europa. Med omtrent 19 000 fagpersoner og en totalbalanse på ca. 69 milliarder euro har vi kompetansen og ressursene til å vokse og drive energiovergangen fremover. Fortumaksjen er notert på Nasdaq Helsinki og Uniperaksjen på Frankfurtbørsen.