Yksi tunnus - monta palvelua

Oma Fortum -tunnuksella hyödynnät kaikki palvelut ja edut

  • Hoida netissä turvallisesti omaan sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasusopimukseesi liittyvät muutokset ja seuraa helposti kotisi energiankulutusta Valpas-palvelussa.

Oma Fortum -tunnus on käytössäsi:

Netissä

Sähkö- kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaan palvelut.

Siirry palveluun

Sovelluksessa

Sähköasiakkaan ja muuttajan
palvelut mobiilissa ja tabletissa.

Lataa sovellus

Verkkokaupassa

Energiaa säästävät laitteet
edullisesti ja helposti.

Kirjaudu Storeen

Oma Fortum on saatavissa myös sovelluksena puhelimeen ja tablettiin.

Sovelluksen avulla hoidat helposti ja nopeasti sopimusasioitasi.

Tutustu sovellukseen

Oma Fortum nettipalvelu kokoaa palvelut yhteen.

Löydät verkosta kootusti kaikki Fortumin sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasusopimustietosi, laskusi ja asiakastietosi. Hyväksyt siellä helposti sähkötarjouksen, vaihdat sähkösopimusta ja ilmoitat yhteystietojen muutoksista. Seuraat energiankulutuksesi kehitystä tarvittaessa jopa tunnin tarkkuudella Valpas-palvelussa. Tulostat itsellesi sähkön alkuperätodistuksen (vesisähkö, tuulisähkö tai aurinkosähkö). Fortum Kesto -sopimusasiakkaana vaihdat paperisen hintailmoituksen sähköposti- tai tekstiviestiksi.

Yritysasiakkaat ja heidän edustajansa, kuten isännöitsijät, käyttävät yrityksille räätälöityjä palveluja. Huomaa, että yrityspalvelussa ja kuluttaja-asiakkaalla on paitsi eri palvelu, myös eri käyttäjätunnus.

Usein kysytyt kysymykset

Miten kirjaudun nettipalveluun?

Oma Fortum -palveluun kirjaudut helpoiten sivun yläreunassa olevasta lukko-kuvakkeesta.

Miten saan käyttäjätunnuksen palveluun?

Jos teit sähkösopimuksen asiakaspalvelussamme, sinulle on mahdollisesti luotu tunnus samassa yhteydessä. Silloin riittää, kun vaihdat salasanasi. Jos käyttäjätunnusta ei vielä ole (käyttäjätunnus=sähköpostiosoitteesi), voit luoda sen itse. Linkki tunnuksen luomiseen löytyy kirjautumissivulta, jonne pääset klikkaamalla lukko-kuvaketta sivun yläreunassa.

Kirjautuminen ei toimi. Mistä se johtuu?

Mikäli sinulla ei ole sähkösopimusta kanssamme, tunnuksesi on ehkä vanhentunut. Voit luoda uuden käyttäjätunnuksen. Linkki tunnuksen luomiseen löytyy kirjautumissivulta, jonne pääset klikkaamalla lukko-kuvaketta sivun yläreunassa.

Miten vaihdan salasanaa ja/tai käyttäjätunnustani?

Kirjaudu ensin palveluun. Sen jälkeen klikkaa omaa nimeäsi sivun oikeassa yläreunassa. Klikkaa käyttäjätiedot-linkkiä: se vie sinut Oma Fortum tunnusten hallinointisivulle, josta voit siirtyä kätevätsi muihin palveluihin, kirjautua kerralla ulos kaikista palveluista sekä päivittää Oma Fortum -tunnustasi. Vie hiiri oman nimesi kohdalle, ja löydät sieltä päivityslinkit.

Miten saan oman salasanani selville?

Jos salasanasi on unohtunut tai automaattisesti luodun käyttäjätunnuksen linkki on vanhentunut, saat uuden salasanan "unohtunut salasana"-toiminnolla. Linkki salasanatoimintoon löytyy kirjautumissivulta, jonne pääset klikkaamalla lukko-kuvaketta sivun yläreunassa.