Fortum Kotinäyttö näyttää kotisi sähkönkulutuksen juuri tällä hetkellä

Tutkimusten mukaan energiankäytön ajantasaisen seurannan avulla voida​an saavuttaa keskimäärin 10 % säästö. Tämä tarkoittaa, että Kotinäyttö voi maksaa itsensä takaisin varsin nopeasti ohjaamalla sinua käyttämään vain energiaa jota tarvitset.

Fortum Kotinäytön avulla

✓ Näet kotisi energiankulutuksen reaaliajassa helposti ja selkeästi
✓ Voit reagoida korkeaan sähkönkulutukseen heti
✓ Näet säästön jo seuraavalla sähkölaskullasi
✓ Tunnistat kotisi piilokulutukset helposti
✓ Voit asettaa Kotinäyttöön tavoitteita, joiden avulla kulutuksen pienentäminen helpottuu.
  

Helppo tilaus 

Sinun ei tarvitse olla Fortumin asiakas käyttääksesi Kotinäyttöä. Mutta joitain edellytyksiä laitteen toimivuudelle on:

  • Sinulla pitää olla pääsy sähkökaapillesi, jossa on moderni sähkömittari (vilkkuva led)
  • Jos asut kerrostalossa, mittarin tulee sijaita huoneistossa.
Hinta 198 €. Fortumin sähköasiakkaan etuhinta on 162 €. Käytä verkkokaupassa kuponkikoodia ASIAKASETU. Jos haluat maksaa Kotinäytön erissä tai/ja sähkölaskulla, kirjaudu palveluun ennen tilaamista.
 
 

​​Supersäästäjät ♥ ♥ ♥​​​​​​​​​


Kasken perhe onnistui säästämään Kotinäytön avulla sähköä yli 10.000 kWh vuodessa! 

 
Lue juttu asiakaslehdestämme »​​​​​​​​​​
 
 
 

Tässä säästövinkkejä Kotinäytön omistajalle:

 
 

 
 

Kodin tyhjäkäynnin selvittäminen:

Kun olet lähdössä pois kotoa ja ylimääräisiä sähkölaitteita ei ole päällä, kotinäyttö näyttää kuinka paljon kotisi kuluttaa sähköä ns. tyhjäkäynnillä. Katso lukemaa (kWh tai €) – voitko vielä tehdä jotakin lukemaa pienentääksesi? Onko jokin laite valmiustilassa? Nyrkkisääntönä: 1W jatkuvaa kulutusta maksaa vuodessa yhden euron. Tarkkailemalla Kotinäyttöä muistat varmemmin sammuttaa ylimääräiset sähkösyöpöt.

 

Tavoitteiden asettaminen:

Aseta kuukausittaiseksi budjetiksi esim. 10 % nykyistä sähkölaskuasi alempi summa. Käytettyäsi Kotinäyttöä vuorokauden, se kertoo sinulle menneen vuorokauden kulutuksen ja myös arvioi tämän perusteella asettamasi kuukausibudjetin toteutumista. Pidemmällä aikavälillä kotinäyttö oppii tuntemaan kulutusprofiilisi eri viikonpäivinä, ja osaa tämän perusteella kertoa tavoitteesi täyttymisestä myös päivätasolla. Säädä budjettiasi myöhemmin, kun olet oppinut tunnistamaan kotisi sähkösyöpöt ja tiedät miten ja minkä verran voit pienentää kulutustasi ja sähkölaskuasi.

 

Selvitä yksittäiset sähkölaitteet kuluttavat:

Kotinäytön hetkellinen kulutus (kWh tai €) pienenee, kun kytket jonkin laitteen pois päältä. Erotuksesta voit laskea ko. laitteen kulutuksen. Kannattaisiko jokin laite vaihtaa energiatehokkaampaan? Kuinka pian hankintahinnan säästäisi pienentyneellä sähkölaskulla?

 


Huoltoa vaativien laitteiden havaitseminen:

Kotinäyttö vahtii puolestasi kodin sähkölaitteita. Mikäli jokin laite vioittuu, saatat havaita sen kokonaiskulutuksen merkittävänä kasvuna. Esimerkiksi pölyä ympärilleen keränneet kylmälaitteet tai viihde-elektroniikkalaitteet kuluttavat normaalia enemmän. Laitteen imurointi auttaa sitä toimimaan tehokkaammin.

Jäikö sauna päälle? 

Onko jokin ikkuna turhaan auki? Onko autotallin ovi raollaan? Kotinäyttö antaa välittömän palautteen kasvaneesta sähkönkulutuksesta – sinun ei tarvitse odottaa sähkölaskua havaitaksesi asian. 

 

Jos perheessäsi on lapsia 

opeta heille mitä Kotinäytön helpot merkinnät tarkoittavat. Lapset oppivat luontaisesti ja opettelevat mielellään energiansäästöä. Voit verrata Kotinäyttöä auton ajotietokoneen näyttämään hetkelliseen polttoaineenkulutukseen – se kertoo sinulle reaaliajassa kotisi hetkellisen kulutuksen ja antaa heti palautteen tekemiesi muutosten vaikutuksista. Asettamalla Kotinäytön sellaiselle paikalle, että se on sinun ja perheenjäsenten nähtävillä, se kertoo ja muistuttaa fiksuista tavoista käyttää energiaa.
 

Koroton maksuaika sähkölaskulla

   

Asiakkaana voit maksaa Kotinäytön erissä sähkölaskulla. Kirjaudu palveluun ennen tilaamista. Koroton maksuaika on 24 kk, 6,75 €/kk, kokonaishinta 162 €. Erät muodostuvat sähkölaskun rytmityksen mukaisesti, esimerkiksi:

  

12 sähkölaskua/vuosi: 6,75 € / erä (yht. 24 erää)
6 sähkölaskua/vuosi: 13,50 € /erä (yht. 12 erää)
4 sähkölaskua/vuosi: 20,25 €/erä (yht. 8 erää)
3 sähkölaskua/vuosi: 27,00 €/erä (yht. 6 erää)

 
 

Tiedustelut ma-pe klo 9-17: puh 0200 99330