Fortum Lähisähkösopimuksella myyt itse tuottamasi sähkön ylijäämän meille

​Onko kodissasi aurinkopaneelit, tuulivoimala tai muu uusiutuvalla energialla toimiva pientuotantolaitos, joka on liitetty julkiseen sähköverkkoon? Lähisähkösopimuksella saat korvauksen ylijäämätuotannosta, eli tuottamastasi sähköstä, jolle sinulla ei ole käyttöä.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​Mihin käyttämätön sähkö menee? 

Aurinkoisina kesäpäivinä, kun olet töissä tai lomamatkalla, käyttämätön sähkö ohjautuu julkisen sähköverkon kautta lähinaapureidesi käyttöön. E​li eihän tuottamasi sähkö toki ihan hukkaan mene. Olisiko reilua, jos saisit siitä pienen korvauksen?

Fortum Lähisähkösopimus on helppo ja turvallinen tapa saada korvaus sille osalle tuottamastasi sähköstä, jolle sinulla ei ole käyttöä. Maksamme sähköstäsi pörssisähkön tuntihinnan. Välityspalkkiomme on 0,24 c/kWh. Kuukausimaksu on toistaiseksi 0 €/kk. Kotitalouksien omatuotanto on arvonlisäverotonta.​
 

​​Luotettava Fortum Lähisähkösopimus 

Fortumin Lähisähkösopimus on luotettava ja helppo ratkaisu. Palveluun sisältyy laskujen laatiminen Fortumin toimesta. Ilmaisessa Fortum Valpas -palvelussa voit seurata meille myymäsi tuotannon määrää tuntitasolla.​

 ​​Silloin kun oma sähköntuotanto ei riitä 

Aina oma sähköntuotanto ei riitä kattamaan kaikkea kodin sähköntarvetta. Sitä varten voit valita Fortumin sähkösopimuksen. Tuntipohjainen mittaus mahdolistaa tunneittain hinnoiteltavan Fortum Tarkka-sähkösopimuksen, mutta halutessasi voit valita myös esimerkiksi kiinteähintaisen sopimuksen. Valitse mikä tarpeisiisi sopivalta: Kesto-, Takuu-, Tarkka-, Tuuli- tai Vakaa-sopimus. Vertaile sähkösopimuksia.​​​​Harkitsetko omaa energiantuotantoa? 

Aurinkopaneeleilla, tuuli-, vesi- ja biovoimalla tuotettu sähkö on uusiutuvan energian tuotantomuotoja. Kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaisesti haluamme Fortumissa edesauttaa uusiutuvan energian tuotantoa ja käyttöä. Lähisähköllä saat korvauksen ylijäämäsähköstä, mutta kodin oman sähköntuotannon merkittävin taloudellinen hyöty on ostosähkön määrän osittainen korvaaminen. Tutustu Fortum Aurinkopakettiin​.​

​​Sähköverkkoon liittymisen kustannukset ja verot 

Sovi pientuotantolaitoksen liittäminen sähköverkkoon paikallisen sähköverkkoyhtiösi kanssa. Kun myyt omaa tuotantoasi, paikallinen verkkoyhtiö perii pienen korvauksen verkkoon siirretystä sähköstä. 

Verottajan ohjeiden mukaan sähkön myynnistä saatu tulo on yleensä tuotantokustannuksiin suhteutettuna niin vähäistä, että siitä ei jää verotettavaa tuloa. Alle 8 500 € vuosimyyntiä tai hyötyä tekevät toimijat on vapautettu arvonlisäverosta. Pienimmät sähköntuottajat (alle 50 kVA) on vapautettu myös oman tuotannon sähköverosta.

Laiteinvestointi, suunnittelu- ja asennuskustannukset ja takaisinmaksuaika 

Oman tuotannon perustamiskustannukset ovat riippuvaisia siitä, mihin tuotantomuotoon investoit. Kotitalousvähennys kannattaa asennuksen osalta hyödyntää. Oman tuotannon tuotot syntyvät lähinnä siitä, että itse tuotetulla sähköllä korvataan ostosähkön kustannuksia. Takaisinmaksuajan määrittäminen investoinnille voi olla haastavaa, koska ostosähkön hinnan kehitystä useaksi vuodeksi eteenpäin on mahdotonta ennustaa. 

Tutkimustemme mukaan pelkät eurot eivät aina ratkaise, vaan oma arvonsa on myös omavaraisuudella, ympäristöystävällisellä tuotantotavalla, käyttömukavuudella, laitteiston käyttöiällä sekä ostamisen helppoudella. Tutustu myös Fortumin Aurinkopakettiin »​

​​
 

Fortum Lähisähkön asiakaspalvelu

Soita ma - pe klo 9 - 17, 0200 99 330 (pvm/mpm)

 

 

12.10.2017