​Frågor och svar

 • beakta under ett fjärrvärmeavbrott: Vad ska jag beakta under ett fjärrvärmeavbrott?

  Avbrotten är oftast kortvariga. Det är bra att undvika vädring under värmeavbrott. Minska också ventilationen eller stäng av den. Dra gardinerna framför fönstren under vinterkylan. Du kan använda vatten men det är inte varmt.
   
 • Fjärrvärmeområden: Var finns Fortums fjärrvärme tillgänglig?

  Vi erbjuder fjärrvärme i Esbo, Grankulla, Kyrkslätt, Joensuu, Tusby och Träskända.
 • Fortum Valpas: Hur kan jag ta Valpas-tjänsten i bruk?

  Logga in i tjänsten för privatkunder. Du behöver alltså inte något separat användarnamn eller lösenord för Valpas-tjänsten utan du kan identifiera dig för Mitt Fortum tjänsten på fortum.fi. Valpas betjänar Fortums el-, överförings- och fjärrvärmekunder.​
 • Grönt fjärrvärmevatten: Varför är fjärrvärmevattnet grönt?

  Fjärrvärmevatnet färgas till grönt för att man lättare skall märka eventuella rörbrott. Fjärrvärmevatnet är inte giftigt. Om du märker grönt fjärrvärmevatten eller ånga i omgivningen var vänlig och meddela om detta till vår avgiftsfria jourtjänst 0800 190090.
 • Inte längre i bruk: : Varför ser jag inte längre mina förbrukningsuppgifter?

  Efter datumet 24.3.2015 är användaruppgifterna för Mitt Fortum och Valpas tjänsten inte längre i bruk för de kunder som inte längre har kundförhållande med Fortum, men är Carunas elöverföringskunder. Fortums elöverföringsverksamhet såldes till Caruna på våren 2014.

Se flera frågor och svar genom att välja kategori ovan

Se flera frågor och svar genom att välja kategori ovan