Varaudumme laajaan myrskyyn Etelä-, Lounais-, Länsi- ja Pohjois-Suomen sekä Satakunnan verkkoalueillamme

Sääennusteen mukaan luoteesta on lähestymässä voimakas myrsky, joka saavuttaa Oulun, Kokkolan ja Vaasan rannikkoalueet noin kello 24 lauantaina.

​Aamuyön tunteina on Pohjanmaan rannikolle luvattu puuskatuulia jopa 30 m/s. Myrskyn ennustetaan saavuttavan Lounais-Suomen rannikon noin kello 10 sunnuntaiaamuna, jolloin tuulen voimakkuuden arvioidaan olevan jopa 21-26 m/s. Myrsky etenee edelleen sisämaahan ja Keski-Suomeen, jonne ennustetaan vielä 25 m/s puuskatuulia. Myrsky jatkaa sunnuntaiaamuna etenemistään akselilla Kokkola-Jyväskylä-Savonlinna kaakon suuntaan ja edelleen Pohjois-Karjalaan ja Joensuun suuntaan. Myrskyn  ennustetaan siirtyvän Suomen kaakkoispuolelle sunnuntai iltaan mennessä.

 

Mikäli myrsky saapuu maahamme ennustetusti, voimakkaat tuulet voivat kaataa puita sähkölinjoille monin paikoin. Tuulenpuuskat voivat aiheuttaa myös muuta vahinkoa.

 

"Kehotamme asiakkaitamme kaikilla verkkoalueillamme varautumaan sähkökatkoihin hyvin. Mikäli voimakkaat tuulet aiheuttavat laajempaa vahinkoa, viankorjaus voi kestää paikoin muutaman päivän. Viankorjausta hidastaa se, että joudutaan odottamaan myrskyn laantumista ennen kuin asentajat pääsevät työskentelemään turvallisesti asiakkaiden sähkön palauttamiseksi", käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortum Sähkönsiirrosta kertoo.

 

Fortum on varautunut lauantain sääennusteen mukaisiin mahdollisiin sähköverkon vikoihin varaamalla noin 300 henkilöä viankorjaustehtäviin. Lisäksi alueellinen suurhäiriöorganisaatio on täydessä valmiudessa ja sekä vika- että asiakaspalveluun on kutsuttu runsas miehitys. Koska myrsky koskee ennusteen mukaan myös Fortumin toimintoja Ruotsissa, voivat Fortumin tekstiviestihälytysten palvelu Fortum Sähkövahti ja Vikapäivystys-karttapalvelu ajoittain kuormittua suurista kävijämääristä.

 

 

 

Takaisin