Pidennetyt toimitusajat verkkopalvelutöissä Seija-myrskyn vuoksi

Seija-myrskyn jäljiltä kaikki runkoverkon viat on saatu kuntoon, ja keskitymme nyt korjaamaan täydellä teholla pienjänniteverkon vikoja.

​Tämän vuoksi asiakastyössä olevia asentajia on nyt ohjeistettu priorisoimaan viankorjaustöitä ja osa heistä on myös siirtynyt Seija-myrskyn pahiten vaurioittamaan Lounais-Suomeen viankorjaukseen pääasialliselta palvelualueeltaan. Asentajat korjaavat ensin sähköverkon viat vakituisissa asunnoissa ja siirtyvät tämän jälkeen korjaamaan vapaa-ajan asuntojen vikoja. Lounais-Suomen lisäksi myös Espoossa ja Satakunnassa pienjänniteverkkoon liittyviä vikatehtäviä on vielä suhteellisen paljon työn alla.

 

Fortumilla on Suomessa sähköverkkoa yhteensä kaksi kertaa maapallon ympäri, joten laajoissa suurhäiriöissä korjaaminenkin vie paljon aikaa. Pyydämmekin asiakkailtamme kärsivällisyyttä, koska viankorjaustöiden priorisointi aiheuttaa ainakin joulu- ja tammikuussa viivettä muihin asiakaslähtöisiin verkostotöihin. Ennen Seija-myrskyä sovitut toimitusajat päivitetään sopimalla uusi aika henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaan ja/tai asiakkaan sähköurakoitsijan kanssa, jos työ peruuntuu viankorjauksen vuoksi. Lisäksi uusia palvelutöitä päästään tekemään vasta kun nyt peruuntuneet ja sovitut työt ovat valmistuneet. Näin ollen Seija-myrskyn seurauksena uusissa palvelutöissä on poikkeuksellisesti normaalia pidempi neljän viikon toimitusaika.
 
Seija-myrskyn kaltaisissa laajoissa ja mittavissa sähkökatkotilanteissa on mahdollista, että asiakaspalvelunumeromme ruuhkautuu tilapäisesti useista yhteydenotoista. Vikapalveluamme on suuren kuormituksen vuoksi luonnollisesti vahvistettu myös henkilöstöllä, jonka päivittäiseen työnkuvaan ei pääsääntöisesti kuulu vikapalvelu, vaan esimerkiksi energiakäyttötietojen käsittely. Teemme töitä poikkeustilanteen selvittämiseksi kolmessa vuorossa ja pyrimme palauttamaan sähköt mahdollisimman monelle mahdollisimman pian ja jatkamaan myös muiden palvelutöiden toimitusta normaalilla toimitusajalla.
 
Sähkö on yhteiskunnassa välttämätöntä ja teemme parhaamme, että sen jakelu sujuisi mahdollisimman hyvin kaikissa sääolosuhteissa. Tavoitteenamme on, että sinä asiakkaanamme olet tyytyväinen.
 
Fortum Sähkönsiirto Oy ja Fortum Espoo Distribution Oy

Takaisin