Porkkalanniemen muuntajat korjattu sunnuntai-illan aikana - Tarkastuslentoja tehdään 3.12.2012

Tilannerpäivitys 3.12.2012 klo 9:40
Porkkalanniemen muuntajat korjattu sunnuntai-illan aikana - Tarkastuslentoja tehdään 3.12.2012
Vikapartiot ovat sunnuntai-iltana 2.12.2012 saaneet korjattua kaikki muuntamot Porkkalanniemellä.Tänään tehdään helikopterilla sähkölinjojen jälkitarkastuksia läntisellä ja Keski-Uudellamaalla. Pahoittelemme lennoista mahdollisesti aiheutuvaa meluhaittaa.
Mikäli sähkölaitteita käyttäessä huomataan valojen kirkastuvan tai himmenevän, sähköt tulee katkaista pääkytkimestä ja ilmoitta viasta Fortumin vikailmoitusnumeroon 0800 1 95011.
Fortum Distribution
Viestintä

Tietoa sähkökatkoihin varautumisesta: www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 8-17 puh. 0800 1 9900
Sähköinen vikailmoituslomake: www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
__________________________________
Tilannepäivitys 2.12. klo 18:00
Suurin osa Porkkalanniemen vioista korjattu - turhaa autoilua alueella kannattaa vielä välttää
Suurin osa sähkölinjojen korjaustöistä Porkkalanniemessä on saatu sunnuntain aikana valmiiksi. Alueella on tällä hetkellä noin 9 sähkötöntä asiakasta. Tavoitteenamme on saada nämä asiakkaat sähkönjakelun piiriin sunnuntai-illan aikana.
Sähkölinjojen korjaustöiden vuoksi liikkumista etenkin Porkkalantieltä erkanevilla pikkuteillä Porkkalantien puolivälistä etelään tulisi kuitenkin vielä välttää.
Porkkalanniemen tiet ovat runsaan lumen vuoksi kapeita, eikä niille mahdu kahta autoa rinnakkain. Teillä seisoo lisäksi suuria sähkölinjojen korjaukseen käytettäviä ajoneuvoja.
Vapaa-ajanasuntojen tarkastuskäynnit ja veneiden hakumatkat kannattaa siksi siirtää myöhempään ajankohtaan.
Kehotamme asiakkaitamme tarkkailemaan sähkön laatua sähkökatkon jälkeen. Mikäli sähkölaitteita käyttäessä huomataan valojen kirkastuvan tai himmenevän, sähköt tulee katkaista pääkytkimestä ja ilmoitta viasta Fortumin vikailmoitusnumeroon 0800 1 95011.
_________________________________
Tilannepäivitys 1.12. kello 19.00
Viimeisille Porkkalanniemen sähköttömille sähköt sunnuntain aikana
Kova myrskytuuli on katkonut sähköjä Fortumin verkkoalueilla torstai-illasta alkaen. Viankorjaus on päivän aikana edennyt hyvin, ja tällä hetkellä vailla sähköä on enää noin 130 Fortumin asiakasta Porkkalanniemessä. Valtaosa sähköttömistä kohteista on vapaa-ajan asutusta, ja näihin kohteisiin sähköjen pitäisi palata huomisen aikana.
Haastavimmat olosuhteet ovat Porkkalanniemellä, jossa ennätyslukemiin yltäneet puuskatuulet ovat vaurioittaneet sähköverkkoa vakavimmin. Liikkuminen alueella on edelleen hankalaa, sillä monilla teillä on vielä sankka lumipeite sekä paljon kaatuneita puita.
Porkkalanniemessä on yön ja päivän aikana työskennellyt yli 50 asentajaa, parisenkymmentä metsuria, kuusi traktorikaivuria, kaksi metsäkonetta ja kaksi helikopteria kartoitustöissä. Lisäksi paikalla on ollut lähes 40 vapaapalokuntalaisia raivaamassa tiealueita ja puhelinlinjoja.
Alueelle on siirretty neljä varavoimakonetta lisäsähkönlähteeksi. Niihin asiakkaisiin, joille ei pystytä palauttamaan sähköjä tämän päivän aikana, pyritään ottamaan Fortumista henkilökohtaisesti yhteyttä.
Sähkökatkotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa turvallisuus. Sähkölinjoille kaatuneita puita voivat poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.
________________________
Tilannepäivitys 1.12.2012 klo 14.05:
Inkoon saaristossa pääosin sähköt - Porkkalanniemen ja Tammisaaren saarten korjaustyöt jatkuvat
Kova myrskytuuli on katkonut sähköjä Fortumin verkkoalueilla torstai-illasta alkaen. Aamupäivän aikana sähköt on palautettu noin 450 asiakkaalle.
Kaikkiaan myrskyn jäljiltä sähköttä on vielä noin 554 Fortumin asiakasta Inkoon saaristossa, Kirkkonummen Porkkalanniemessä sekä Tammisaaren saaristossa. Inkoon ja Tammisaaren saaristoon sähköt saadaan tämänhetkisen arvion mukaan palautettua tämän päivän aikana.
Haastavimmat olosuhteet ovat Porkkalanniemellä, jossa ennätyslukemiin yltäneet puuskatuulet ovat vaurioittaneet sähköverkkoa vakavimmin. Liikkuminen alueella on edelleen hankalaa, sillä monilla teillä on vielä sankka lumipeite ja paljon kaatuneita puita.
Paikalla on tällä hetkellä 50 asentajaa, parisenkymmentä metsuria, kuusi traktorikaivuria ja kaksi metsäkonetta. Kaksi helikopteria kartoi​ttaa alueen vaurioita ilmasta käsin. Samalla tarkastetaan myös Inkoon ja Tammisaaren ilmajohtojen tilaa.
________________________
Tuhot mittavia - Porkkalanniemessä korjaustyöt jatkuvat myös huomenna
Helikopterilennot Porkkalanniemessä ovat paljastaneet tuhojen todellisen laajuuden. Sähkölinjoille on kaatunut tiheään suuria puita, jotka ovat osin kaataneet sähkölinjoja kokonaan.
Teemme parhaamme, jotta saisimme loputkin asiakkaistamme mahdollisimman nopeasti takaisin sähkönjakelun piiriin. Viankorjaus jatkuu täydellä teholla, ja paikalle ollaan hankkimassa myös varavoimakoneita. Valtaosa sähköttömistä saa tämän päivän aikana sähköä, mutta joissakin kohteissa viankorjausta joudutaan jatkamaan vielä huomenna.
Sähkökatkotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa turvallisuus. Sähkölinjoille kaatuneita puita voivat poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.
Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa vikatilanteessa toimimisesta: www.fortum.fi/vikatilanteessa
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 8-17 puh. 0800 1 9900
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
________________________
Tilannepäivitys 1.12.2012 klo 9:45
Sähkövikojen korjaustyöt jatkuneet läpi yön - Hirsalaan ja Bergstadiin sähköt palautettu
Tällä hetkellä Fortumin verkkoalueilla on noin 900 asiakasta ilman sähköä. Kaikkein haastavimmimmat alueet ovat Inkoon ja Tammisaaren saaristo sekä Porkkalanniemi. Näillä alueilla myrsky on kaatanut paljon puita linjoille ja linjat ovat osittain maassa. Töitä on tehty läpi yön, ja sähköt saatiin varhain aamulla palautettua Hirsalaan ja Bergstadiin.
Paikalla on 40 viankorjaajaa, kaksi metsäkonetta ja kuusi traktorikaivuria, mutta tilanteen kartoitusta ja viankorjausta hidastavat huonot olosuhteet. Sivutiet ovat sankan lumen peitossa ja niillä makaa puita, joten vikakohteisiin pääsy on haastavaa. Aamulla ilmaan lähtee kaksi helikopteria kartoittamaan tilannetta
________________________
Tilannepäivitys klo 24:00
Fortumin verkkoalueella noin 1000 sähkötöntä asiakasta
Kova myrskytuuli on katkonut sähköjä Fortumin verkkoalueella perjantain aikana. Tällä hetkellä sähköttä on noin 1000 Fortumin asiakasta pääosin Porkkalanniemen ja Raaseporin alueella. Viankorjaushenkilöstö työskentelee näillä alueilla läpi yön erittäin haastavissa olosuhteissa. Tämänhetkisen arvion mukaan sähköt saadaan palautettua asiakkaille viimeistään lauantaina klo 12 mennessä.
Sähkökatkotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa turvallisuus. Sähkölinjoille kaatuneita puita voivat poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.
Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys
________________________
Tilannepäivitys klo 21:10
Vikatilanne Fortumin verkkoalueella
Tällä hetkellä noin 1 300 Fortumin asiakasta on ilman sähköä. Osa vioista saadaan korjattua illan ja yön tuntien aikana, mutta joitakin kohteita korjataan Porkkalanniemellä sekä Inkoon ja Tammisaaren saaristossa vielä lauantaina. Viankorjaushenkilöstöä on siirretty lisää pahimmin vaurioituneille alueille, ja korjaustyö jatkuu läpi yön.
____________________________
Tilannepäivitys klo 19:10
Viankorjaus Fortumin verkkoalueella jatkuu haastavissa olosuhteissa
Viankorjaus Fortumin verkkoalueella jatkuu. Jäljellä olevien runkoverkon vikojen korjaaminen etenee haastavissa olosuhteissa. Tällä hetkellä noin 1 500 asiakasta on vielä ilman sähköä Fortumin verkkoalueella. Näistä suurin osa on Porkkalanniemen alueella
______________________________________
Tilannepäivitys klo 17:00
Sähkövikojen korjaustyö on edennyt hyvin
Kova puuskainen tuuli on jatkunut perjantai-iltapäivän ajan. Vaikeista korjausolosuhteista huolimatta viankorjaus Fortumin verkkoalueilla on edennyt hyvin, ja viimeisten tuntien aikana on saatu palautettua sähköt noin 5 000 asiakkaalle. Kaikkiaan Fortumilla on ollut päivän aikana maastossa noin 300 henkilöä viankorjaustöissä.
Tällä hetkellä Fortumin jakelualueilla on noin 1 800 sähkötöntä asiakasta, joista valtaosa on Porkkalanniemessä, Tammisaaren ja Inkoon saaristossa sekä Sammatissa. Haastavista korjausolosuhteista johtuen viankorjaus näillä alueilla jatkuu joidenkin asiakkaiden osalta lauantain puolelle.
Sääennusteen mukaan puuskainen tuuli tyyntyy merialueiltakin illan aikana, ja uusien sähkökatkojen syntyminen on tämänhetkisen ennusteen mukaan epätodennäköistä.
___________________________________
Tilannepäivytys klo 14:30
Sähkövikojen korjaustyö jatkuu - Fortumilla viankorjaushenkilöstöä noin 300 kentällä korjaustöissä
Puuskainen tuuli katkoo edelleen sähköjä Fortumin jakelualueilla. Tähän mennessä noin 12 000 asiakkaalle on saatu palautettua sähköt, mutta uusia häiriöitä ilmenee vielä jonkin verran. Tällä hetkellä Fortumin jakelualueilla on noin 7 500 sähkötöntä asiakasta, joista valtaosa on eteläisessä Suomessa ja Lounais-Suomessa. Kaikkiaan Fortumilla on tällä hetkellä maastossa noin 300 henkilöä viankorjaustöissä.
Tämänhetkiset viat saadaan korjattua pääosin tämän päivän aikana.
Haastavien viankorjausolosuhteiden ja mittavien sähköverkkovaurioiden vuoksi seuraavilla alueilla on syytä varautua siihen, että sähköt palautuvat vasta huomisen aikana: Inkoon saaristo, Tammisaaren saaristo ja Porkkalanniemi. Näillä alueilla olosuhteet ovat kovan tuulen ja lumikertymien vuoksi erittäin hankalat.
Esimerkiksi saaristossa liikkuminen veneellä on kovan aallokon vuoksi edelleen mahdotonta. Viankorjaajat lähtevät saaristossa liikenteeseen kartoittamaan sähkövaurioita heti tuulen laannuttua.
Puuskatuulien pitäisi sääennusteen mukaan laantua vielä iltapäivän aikana maa-alueilla. Rannikko- ja merialueilla voimakas tuuli jatkuu sääennusteen mukaan vielä iltaan asti.
___________________________________
Tilannepäivitys 30.11.2012 klo 11:08
Sähkövikojen korjaustyö jatkuu - uusia vikoja syntyy puuskaisen tuulen seurauksena
Puuskainen tuuli katkoo edelleen sähköjä Fortumin jakelualueilla. Yön ja aamun aikana lähestulkoon 10 000 asiakkaalle on saatu palautettua sähköt, mutta uusia häiriöitä ilmenee jatkuvasti. Tällä hetkellä Fortumin jakelualueilla on noin 12 000 sähkötöntä asiakasta, joista valtaosa on eteläisessä Suomessa ja Lounais-Suomessa.
"Tämänhetkiset vian saadaan korjattua pääosin tämän päivän aikana", Fortumin käyttöpäällikkö Jarmo Ström kertoo.
Haastavin tilanne on saaristoalueilla ja Kirkkonummen Porkkalanniemellä, jossa olosuhteet ovat kovan tuulen ja lumikertymien vuoksi erittäin hankalat.
"Näkyvyys alueilla on erittäin heikko ja saaristossa on liikkuminen veneellä on kovan aallokon vuoksi mahdotonta. Viankorjaajat lähtevät liikenteeseen heti tuulen laannuttua", Ström jatkaa.
Puuskatuulien pitäisi laantua maa-alueilla iltapäivällä. Rannikko- ja merialueilla voimakkaimmat puuskatuulet laantuvat tämänhetkisen sääennusteen mukaan illan päätteeksi.
Fortum tiedottaa seuraavan kerran noin klo 14.
___________________________________
Tilannepäivitys 30.11.2012 klo 8:45
Myrskypuuskat katkoneet sähköjä eteläisessä Suomessa
Viankorjaustoimet käynnissä
Aamun aikana voimistunut myrsky on aiheuttanut lisää sähkökatkoja eteläisessä Suomessa. Vikoja on korjattu aamun aikana runsaasti ja tällä hetkellä ilman sähköä on Fortumin sähkönjakelualueilla noin 7 000 asiakasta pääasiassa Etelä-Suomessa: Kirkkonummella 2 400, Tuusulassa 700, Espoossa 600 ja Inkoossa 600. Myös Lounais-Suomessa on noin 500 sähkötöntä asiakasta Salossa ja Kemiönsaarella.
Kirkkonummella sijaitseva Porkkalanniemi on yksi myrskyssä pahiten kärsineistä alueista. Lumitilanne vaikeuttaa korjaustöiden etenemistä mutta Pelastuslaitos on yöstä saakka raivannut tien päälle kaatuneita puita. Fortumin asentajat ovat auttamassa raivaustöissä, jotta vika-alueille päästään korjaustöihin mahdollisimman nopeasti. Lunta sataa edelleen ja näkyvyys alueella on erittäin huono.
Sähkökatkotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa turvallisuus. Sähkölinjoille kaatuneita puita voivat poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.
Sääennusteen mukaan puuskainen tuuli jatkuu voimakkaana eteläisessä Suomessa aamupäivän ajan. Myös lumisateen on ennustettu jatkuvan etelärannikolla iltapäivään saakka, jonka jälkeen lumisateet vähitellen heikkenevät.
Fortum
Distribution Viestintä
___________________________________
Tilannepäivitys 30.11.2012 klo 06:20
Tuhansille palautettu sähköt yön aikana
Noin 250 asentajaa valmiudessa viankorjaukseen
Torstain ja perjantain välisenä yönä Etelä-Suomessa puhaltaneet voimakkaat puuskittaiset tuulet ovat katkaisseet sähköt tuhansilta Fortumin asiakkailta. Tällä hetkellä ilman sähköä on myrskyn takia Fortumin sähkönjakelualueilla noin 11 000 asiakasta. He sijaitsevat pääasiassa Etelä-Suomessa: Espoossa 1 200, Kirkkonummella 1 400, Nummi-Pusulassa 1 100 ja Raaseporissa 1 100.
Noin 100 viankorjaajaa on maastossa ja henkilöstöä on moninkertaistettu myös sähköverkon tilaa seuraavaan ja viankorjausta johtavaan käyttökeskukseen sekä asiakaspalveluun. Myös IT-järjestelmien kapasiteettia on vahvistettu.
Aamun aikana lisäämme vielä henkilöstöä maastoon. Valmiudessa on kokonaisuudessaan noin 250 viankorjaajaa.
Sähkökatkotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa turvallisuus. Sähkölinjoille kaatuneita puita voivat poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.
Katso lisää miten toimia sähkökatkotilanteessa: www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon
___________________________________
Tilannepäivitys 30.11.2012 kello 05:35
Myrskyn vuoksi on tällä hetkellä noin 9000 asiakasta ilman sähköä. Tuhansille on palautettu sähköt yön aikana. Voit seurata tilannetta Fortumin Vikapäivystyskartasta täällä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Lisäksi tiedotamme aktiivisesti sosiaalisessa mediassa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus ja http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus
___________________________________
Tilannepäivitys 29.11.2012 kello 23.15
Voimakas tuuli on aiheuttanut illan aikana yksittäisiä häiriöitä sähkönjakeluun Keski-Uudenmaan ja Uudenmaan alueilla. Näiden häiriöiden seurauksena enimmillään 1400 asiakasta on ollut samanaikaisesti ilman sähköä. Lisäksi alkuillasta Paraisilla 20 kV:n syöttökatkaisija laukesi toistaiseksi tuntemattomasta syystä aiheuttaen 25 minuutin sähkökatkon 7900 asiakkaalle.
Itämyrsky puhaltaa merellä sekä rannikkoseudulla kovaa ja tuulen ennustetaan voimistuvan aamuun mennessä. Fortum seuraa tilannetta ja valmistautuu korjaamaan tuulen aiheuttamat viat sähköverkossa.
Fortum Distribution
Viestintä
___________________________________
Asiakkaiden kannattaa varautua häiriöihin sähkönjakelussa
Sääennusteen mukaan Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Satakunnan ja Pohjanmaan alueilla on luvassa torstai-illasta alkaen puuskaisia tuulia, jotka voivat kaataa puita sähkölinjoille.
Fortum on varautunut etelästä lähestyvään matalapaineen alueeseen nelinkertaistamalla viankorjaushenkilöstön maastossa sekä lisäämällä henkilöstöä sähköverkon tilaa seuraavaan käyttökeskukseen, asiakaspalveluun ja viestintään. Myös IT-järjestelmien kapasiteettia on vahvistettu.
”Sähkönkäyttäjien on hyvä varautua tilanteeseen etenkin, jos katkeamaton sähkönjakelu on välttämättömyys", käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista sanoo. ” Jos tämänhetkinen ennuste toteutuu, häiriöt sähkönjakelussa ovat hyvin todennäköisiä Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Satakunnan ja Pohjanmaan alueilla."
Tietoa sähkökatkoihin varautumisesta löytyy Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon
Fortumin jakelualueella asuvat sähkönkäyttäjät voivat saada tietoa sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Fortum Sähkövahti -palvelun avulla. Palvelu on maksuton, ja ohjeet sen käyttöön ottamiseksi löytyvät Fortumin internet-sivuilta osoitteessa www.fortum.fi/sahkovahti
Fortum seuraa tilanteen kehittymistä.
Fortum Oyj
konserniviestintä
Tietoa sähkökatkoihin varautumisesta: www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon
Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 8-17 puh. 0800 1 9900
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
 

Takaisin