Seija-myrskyn korjaustyöt edenneet hyvin - päivän aikana sähköt palautettu valtaosalle Fortumin asiakkaista

Torstain ja perjantain välisenä yönä alkaneen Seija-myrskyn korjaukset ovat edenneet hyvin Fortumin sähköverkkoalueilla.

​Päivän aikana sähköt on saatu palautettua yli 23 000 asiakkaalle. Kello 20.00 aikaan sähköttä oli noin 3 600 Fortumin asiakasta.

 

"Olemme varautuneet tekemään pitkän päivän, ja saamme palautettua lähes kaikille asiakkaistamme sähköt myöhäisiltaan mennessä. Jäljelle jäävät viat pyritään korjaamaan pääsääntöisesti sunnuntain aikana, mutta yksittäisiä vikoja saatetaan joutua korjaamaan vielä maanantaina",  käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista arvioi.

Saaristoalueet ovat vaikeakulkuisuutensa vuoksi erityisen haastavia korjauskohteita, ja korjaustöitä voidaan joutua jatkamaan vielä maanantaina. Barösundissa, Rymättylässä ja Petun saaristossa sähköjä on syytä varautua odottamaan jopa huomisiltaan saakka. Myös Yläneen, Lohjan ja Vihdin alueella verkko on vahingoittunut pahoin ja vikojen korjaus kestää pitkään.

Töitä jatketaan huomenna edelleen täydellä miehityksellä ja noin 400 viankorjaajaa työskentelee kentällä.

Fortumin asiakkaita on  informoitu Seija-myrskystä ja sen korjausaikataulusta yli puolella miljoonalla tekstiviestillä. Perjantain ja kuluneen lauantain aikana asiakaspalveluun on tullut yli 50 000 puhelua.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkotilanteessa toimimisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/vikatilanteessa

Fortum muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.

Korvaukset sähkökatkoista

Mikäli sähkökatko kestää yli 12 tuntia, asiakas saa  tästä automaattisesti vakiokorvauksen. Korvauksen saamiseksi asiakkaan ei tarvitse tehdä erikseen korvaushakemusta, vaan se hyvitetään seuraavissa sähkön siirtolaskuissa verkkotietojen perusteella. Vakiokorvaus perustuu ensisijaisesti asiakkaan arvioituihin vuotuisiin verkkopalvelumaksuihin veroineen (alv ja sähkövero) ja keskeytyksen yhtäjaksoiseen kestoon (www.fortum.fi/vakiokorvaus).

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

Takaisin