Näin toimii sähköauto

Näin sähköauto toimii

​Sähköauton voimanlähteenä on ainoastaan sähkömoottori ja sähköenergia varastoidaan akkuihin. Sähköautoa siis "tankataan" sähköllä, joten sähköautosta ei löydy esimerkiksi pakoputkea eikä polttoainesäiliötä.

​Sähkömoottorin etuina polttomoottoriin nähden on parempi energiankäytön hyötysuhde. Sähkömoottori on noin kolme kertaa niin tehokas kuin polttomoottori. Myös sähköauton päästöt ovat huomattavasti polttomoottoriautoa pienemmät.

Kun sähköauto ladataan uusiutuvilla energianlähteillä tuotetulla sähköllä, ei auto tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Hybridiauton voimalähteenä on yleensä kaksi moottoria. Tämän päivän sähköhybrideissä voimanlähteenä käytetään bensiini- tai dieselmoottoria rinnan sähkömoottorin kanssa.

Hybridiautoja on erilaisia ja niiden toimintatavat vaihtelevat. Yleensä polttomoottori ja sähkömoottori toimivat kiinteässä yhteydessä toisiinsa, ja niiden tarjoama teho riippuu kuormitustilanteesta. Hybridiautojen akkuja voidaan ladata myös joko verkkovirralla (Plug-in hybridi) tai auton bensiini- tai dieselmoottorin tuottamalla sähköenergialla. 

28.7.2015