Driftoptimering

Har du koll på hur din fjärrvärmeanläggning fungerar? Betalar du för mycket för uppvärmningen av din fastighet? Hur ser användningen ut i relation till andra jämförbara fastigheter? Finns pengar att spara?
Med tjänsten driftoptimerar vi din fjärrvärmeanvändning under ett år utifrån din fastighets förutsättningar och befintlig utrustning. När uppdraget är slutfört har din fastighet en optimal energianvändning utifrån fastighetens förutsättningar och du vet om det finns ytterligare lönsamma åtgärder att genomföra. Allt sker i upp till tre steg. Förutsättningen för att tjänsten ger effekt är att vi innan start bedömer att du har en besparingspotential på minst 10 procent på fjärrvärmeanvändningen. Så här går det till:
 

1. Genomgång

Vi träffas på plats i din fastighet. Där bedömer, justerar och dokumenterar vi driftparametrar, värmekurvor, varmvatten och pumpinställningar. Vi går även igenom fastighetens värmebudget.

2. Uppföljning och justeringar
Efter en tid följer vi upp upp energistatistiken och utvecklingen sedan vårt första möte. Eventuellt gör vi nya justeringar och dokumenterar driftparametrar.
 

3. Utvärdering och förslag på fortsatta åtgärder

Efter genomförd driftoptimering presenterar vi slutresultatet av uppdraget samt eventuella ytterligare åtgärder som kan genomföras för att minska energikonsumtionen. 
 
  
​Pris <3000 kvadratmeter ​12 000 kronor exkl. moms
Pris >3000 kvadratmeter ​ ​15 000 kronor exkl. moms
 
För beställning av denna tjänst eller frågor kontakta Fortums kundservice på telefon 020-31 31 51 eller via e-post till kundservice.varme@fortum.com
​​​​​​​​​
 

2017-01-04