"Jag får vara med och bidra till att vår verksamhet är hållbar, såväl i dag som i framtiden”

Om Anna Linder

 Anna Linder
 Titel: Affärsanalytiker
 Utbildning: Industriell ekonomi med teknisk inriktning mot energisystem från KTH.
 Därför arbetar jag på Fortum:
Energibranschen är en framtidsbransch, här får jag möjlighet att utvecklas och arbeta tillsammans med oerhört kompetenta kollegor.

Som affärsanalytiker på Fortums fjärrvärmeverksamhet arbetar Anna med att säkerställa att framtida investeringar innefattas av företagets högt ställda mål för hållbar utveckling och att Fortum gör skäl för sitt epitet: Nästa generations energibolag.

Berätta om ditt jobb!

- Jag jobbar som affärsanalytiker i ett team på Fortum som analyserar och tar fram underlag till framtida strategier för Fortums fjärrvärmeverksamhet. Vanliga projekt syftar till att ta fram underlag för framtida strategibeslut, skapa omvärldsanalyser, göra lönsamhetsberäkningar samt titta på konkurrenssituationen för Fortum Fjärrvärme. Vissa av mina projekt har kortare tidshorisont, medan andra har ett tidsspann på 20-30 år.

Hur ser ditt team ut?

- I mitt team är vi cirka 10 personer, både tekniska analytiker och strategiska affärsutvecklare. Det är spännande att få vara bryggan emellan. Med ett ben i den befintliga tekniken och det andra i nya, spännande affärsmöjligheter känner jag att jag varje dag utmanas och får möjlighet att testa nya saker. 

Hur får du energi på jobbet?

- Jag är med i den längdskidförening som finns här på Fortum och så tränar jag på företagets gym. Om man vill och är intresserad finns det en rad olika aktiviteter att engagera sig i, exempelvis löparträning, slalom, festarrangemang och aw:s. 

Vilka är de största fördelarna med ditt jobb?

- Jag får att jobba inom ett intressant område i en bransch som ständigt förändras och påverkas av samhällets utveckling. Jag trivs väldigt bra på Fortum eftersom alla här brinner för det vi gör, nämligen att jobba med energi och miljö. En annan fördel är att jag har bra arbetskamrater och ett flexibelt arbete, vilket gör att jag har möjlighet att jobba hemifrån om jag vill.

2015-05-20