"Jobbrotation är en stark drivkraft hos oss"

Camilla Emretsson
 Camilla Emretsson
 Titel: Distributionsanalytiker
 Utbildning: Civilingenjör inom Energisystem vid Uppsala Universitet.
 Därför arbetar jag på Fortum:Jag har ett utmanande job där jag bidrar till samhällsnyttan 

När Camilla funderar på vad som karaktäriserar Fortum som arbetsgivare finns möjligheten till jobbrotation och ständigt lärande med som en viktig faktor. Att utveckling uppmuntras av såväl chefer som närmaste kollegor gör att det finns goda möjligheter att avancera och hitta nya utmaningar internt.

Berätta om ditt jobb!

- Mitt arbete som distributionsanalytiker är både utmanande och varierat. Ena dagen kan jag sitta på kontoret och göra kapacitetsberäkningar på egen hand, för att nästa hålla kurs för driften i uppföljning och strategi inför kommande driftsäsong. En stor del av vår tid arbetar vi i projekt, där vi som tekniska specialister tillhandahåller systemlösning och dimensioneringsunderlag för t.ex. framtida utbyggnad av nät eller produktion. Det är spännande att arbeta med beräkningsmodeller och se hur näten påverkas vid olika driftfall. Jag har stor flexibilitet och trivs med att mina uppgifter är så skiftande.

Hur kom du i kontakt med Fortum?

- Jag sökte ett sommarjobb på Fortum för snart tre år sedan och fick möjlighet att se verksamheten från insidan. Under den efterföljande hösten fick jag chansen att arbeta med att bygga en simuleringsmodell för ett mindre fjärrvärmenät i norra Stockholmsområdet och under våren formades mitt exjobb som en del av ett pågående projekt. Att få chansen att jobba i ett skarpt projekt så pass tidigt var mycket utvecklande.

Vad har du för tips till studenter? Vilka delar av din utbildning har du haft mest nytta av?

- Mitt bästa tips är att ta tillvara på chanserna som ges under studietiden. En kombination av goda arbetsresultat samt byggandet av starka kontaktnät kan leda till oväntade möjligheter!  I mitt nuvarande jobb är de kurser jag läste inom industriell projektledning, strömningslära och termodynamik de mest användbara.

2015-05-26