”Vi vägrar vara dinosaurien som dör ut med den gamla tekniken”

Markus Hokfelt 
 
 Markus Hökfelt
 Titel: Head of Charge & Drive, New Businesses
 Utbildning: Technology Management, Lunds tekniska högskola, examen 2006
 Om jag inte hade jobbat med energifrågor hade jag jobbat med: Serietecknare


  


Fortums växande affärsområde Charge & Drive har som uppdrag att driva på elbilens utveckling i Norden och – om allt går som det ska – världen över. Till år 2020 ska affärsområdet gå ordentligt med vinst, och teamet bakom arbetet leds av Markus Hökfelt.

Som Head of Charge & Drive sitter Markus på en tudelad roll. Hans ena uppgift är att lägga affärsområdets långsiktiga strategi – att skapa en fungerande affärsmodell och att få transportsektorn att bli mer elbaserad. Hans andra uppgift är att operativt ta verksamheten framåt.
– Den delen av jobbet handlar om att rekrytera rätt människor, att få mitt team att prestera och inte minst att ta rätt beslut. Ska vi till exempel lägga pengar på fler laddstolpar, på att öka funktionaliteten i laddstolparna eller på att ta fram en snygg och funktionell app?
Fortums elbilssatsning är stor i sig, men inte i jämförelse med resten av verksamheten. Det är en speciell situation för Markus.
– Ofta känns det som att jag är vd på ett eget startupföretag och jag gillar det. Den här verksamheten ligger på gränsen till att bli något riktigt stort. Det är nu vi kan ta marknadsandelar, och Fortum är på banan – man vägrar vara dinosaurien som dör ut med den gamla tekniken.

Norden är en bra marknad för elbilen. Norge har flest elbilar per capita i världen och innan år 2020 tror Markus att både Norge och Sverige kommer att ha ett positivt resultat på sina elbilsmarknader. Även andra länder satsar stort: Kina har nyligen släppt direktiv om att bara ge ut ett bestämt antal trafiktillstånd för vanliga bilar och öronmärka resten för just elbilar.
– Om den politiska viljan finns att subventionera en global övergång spår jag elbilen en lysande framtid.
Frågan som många har på sina läppar är förstås: Går det att klara sig med en elbil Sverige i dag? Markus nickar; han kör själv en plugin som går på både el och bensin, och har bara tankat den två gånger de senaste tre månaderna.
– Situationen har varit komplicerad, men den blir bättre hela tiden. I dag har Fortum 250-300 uppkopplade laddstolpar i Sverige. På flera viktiga sträckor, som Stockholm-Oslo, finns så kallade ”snabbladdningskorridorer” med enbart snabbladdningsstolpar.

Kärnan i Fortums affärsidé för elbilar har tidigare varit ägandet av laddstolparna. Nu kikar man istället mot IT-systemen.
– Jag tror att det är i molnbaserade IT-lösningar för laddningssystem vi hittar vår framtida nytta. Därför ligger mycket av det arbetet vi gör i dag i att ta fram standardiserade lösningar som vi ska kunna applicera på stora marknader.
Med sina tillväxtplaner kommer Charge & Drive att behöva många nya talanger de kommande åren, främst inom IT, teknologi och marknadsföring. Och vilka personligheter vill Markus ha i sitt team?
– Det finns inga satta regler, men extroverta och kommunikativa personer brukar passa bäst hos oss, eftersom man får ta många snabba bollar med kunder och leverantörer.

2015-05-20