Trygghetspaket

Som elkund hos Fortum kan du teckna vår försäkring Trygghetspaket. Den innebär att Fortum betalar din elräkning om du skulle bli långvarigt sjuk eller arbetslös. Försäkringen gäller för dig, som är elkund hos oss, men även för din make/maka eller sambo.  

Fortum betalar din elräkning om du:

• blir arbetslös
• blir sjukskriven
• har hemmavarande barn under 16 år som blir akut sjuk
• är pensionär eller över 67 år vid händelse av sjukhusvistelse eller dödsfall.
 

Dessutom ingår:

• självriskeliminering vid åskskada.
 

Trygghetspaketet gäller för två personer

För att försäkringen ska ge en fullgod trygghet för dig och din familj gäller den för två personer. Dels för dig, som är elkund hos oss, men även för din make/maka eller sambo.
 

Hur stort belopp ersätts?

Trygghetspaketet gäller efter 30 dagars sammanhängande arbetslöshet eller sjukskrivning och i max 6 månader eller 12 000 kr i totala elkostnader från Fortum. Dessutom ingår en självriskeliminering för åskskador på max 2 000 kr. För personer som tar ut hel ålderspension eller är över 67 år gäller försäkringen vid sjukhusvistelse eller dödsfall.
 

Vad kostar försäkringen?

För hela Trygghetspaketet betalar du en premie på 39 kronor per månad. Premien betalar du enkelt via din vanliga elräkning.  
 

Så här tecknar du Trygghetspaketet

Kontakta kundservice på 020 – 46 00 00 så hjälper vi dig att teckna försäkringen.
 

  

Prisgaranti

Våra elpriser tål att jämföras - vi har prisgaranti! Med prisgarantin kan du alltid känna dig trygg och säker på att du har ett av marknadens bästa elavtal.
 

Så här fungerar vår prisgaranti

Garantin gäller när du som är kund ska förlänga eller teckna ett helt nytt elavtal med oss. De priser du jämför ska vara ordinarie priser och ha samma datum för leveransstart. Prisgarantin gäller inte om du jämför våra ordinarie priser med konkurrenternas tillfälliga kampanjpriser. Prisgarantin gäller inte för erbjudanden som innebär försäljning till ett pris som ligger under Fortum Markets inköpspris för respektive avtalsperiod och inte för avtalsperioder längre än 3 år. Prisgarantin kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden från Fortum.
 
Om du skulle hitta ett motsvarande erbjudande hos någon annan leverantör, som ger dig en besparing på minst en krona om dagen (eller 365 kr om året) så garanterar vi att du får samma  erbjudande av oss. Du kan t ex jämföra vårt fasta 3-årsavtal med konkurrenternas 3-åriga fastprisavtal, eller vårt rörliga elpris med motsvarande rörliga elpris hos andra elleverantörer. När du åberopar prisgarantin för ett avtal med rörligt elpris så erbjuder vi motsvarande villkor under max 12 månader.

Vill du utnyttja prisgarantin kan du kontakta kundservice på telefon 020-46 00 00.  

 

 

​​

2017-09-01