Funfacts om Fortum

Fortum kompenserer for alle CO2-utslipp forårsaket av ansattes jobbreiser, resirkulerer plastprodukter og er på topp 100-listen i verden over selskaper som gjør mest for likestilling i arbeidslivet! 

I et selskap som Fortum skjer det mye hele tiden. Det er ofte så mange kule ting som skjer, at man av og til må stoppe opp litt og ta en titt på en del av det banebrytende og innovative som kommer fram rundt oss.

I tillegg til alle prosjektene vi holder på med rundt e-mobilitet (f.eks. selvkjørende kjøretøy, elektriske fly, trådløs høyhastighetslading og batteriresirkulering), har Fortum også andre områder vi er stolte av, som kanskje ikke får like mye oppmerksomhet.

Fortum er blant de 100 fremste selskapene i verden på likestilling

Equileap Global Report & Ranking for 2019 ble utgitt tidligere i høst, og rangerte de 100 selskapene i verden som gjør mest for å fremme likestilling blant kjønnene. Fortum ble rangert som nummer 50 på verdensbasis, med Australia, Frankrike og de nordiske landene som de beste på likestilling i det hele tatt. Fortum Charge & Drive er veldig stolte av å være en del av dette!

Fortum kompenserer for sine ansattes flyvinger

 

Alle utslipp som forekommer i forbindelse med Fortum-ansattes flyvinger har blitt kompensert for siden 2007. Fortum deltar i det verdensbankledede internasjonale Prototype Carbon Fund (PCF), og bruker enhetene vi har fått tilgjengelig fra dette klimafondet til å for eksempel kompensere for utslippene som forekommer som følge av de ansattes arbeidsreiser. I 2018 ble kompensasjonen brukt til å støtte vannkraftprosjektet i El-Canadá i Guatemala.

En renere verden starter på kjøkkenet ditt!

Fortums mål er å være en ledestjerne på veien til en renere verden, og noen ganger er dette ment ganske bokstavelig! Denne oppvaskbørsten er et godt eksempel. Den er laget av Fortum Circo, et resirkulert plastprodukt laget av plastprodukter forbrukere har kastet. Oppvaskbørsten er bare én av mange flotte forbruksvarer laget av Fortums Circo-plast, som kombinerer resirkulert plast med naturlig cellulosefiber.