Pressemelding

Fortum etablerer en ny Data Science & Analytics-enhet for å øke kompetansen innen digitalisering av strømhandel

11 februar 2020, 10:40 CET

Energisektoren endres av ny teknologi, og dette er sentralt for Fortums evne til å operere effektivt, konkurrere innen lønnsomhet og samtidig bidra til å redusere CO2-utslipp. Fortum øker nå sin digitale og tekniske kompetanse med et nytt analyse- og maskinlæringsteam i verdensklasse. Den nye Data Science & Analytics-enheten vil bli etablert som en del av Fortums Business Technology-funksjon og vil inkludere IT, innovasjon og digitalisering.

data-stream173300286 2

Christian Jacobsson vil lede Data Science & Analytics-enheten. Enhetens oppgave er å styrke Fortums prosjekter innen digitalisering og støtte oss i å nå vår visjon om fremtidig energihandel og kapitaloptimalisering. Han vil rapportere til Senior Vice President i Fortums Business Technology-divisjon Arun Aggarwal. Christian Jacobsson vil tiltre stillingen 1. mars 2020 og ha base i Zürich i Sveits. Jacobsson har tidligere jobbet som Head of Energy Artificial Intelligence hos Alpiq Digital, Head of Analysis for advanced energy trading i GmbH og Head of Software Development, Pricing i E.ON Energy Trading.

"Vi vil være en digital vinner i den pågående transformasjonen av energisektoren. For å bli det er vi nødt til å ha høy kompetanse innen digitalisering, optimalisering og avanserte analysefunksjoner. Utnevnelsen av Jacobsson hjelper oss med å øke hastigheten, kvaliteten og sannsynligheten for å lykkes med digitaliseringsprosjektene våre," sier Arun Aggarwal.

Fortums driftsmiljø på de fysiske kraftmarkedene vil endre seg betydelig i løpet av de neste årene idet vi kommer nærmere sanntidshandel på flere markeder. Samtidig vil både antall transaksjoner og markeder vokse kraftig. Den nye Data Science & Analytics-enheten vil håndtere det endrede forretningsmiljøet og vil gjøre Fortum til en viktig aktør i nordisk energihandel.

"Vi har en visjon for fremtiden for digital energihandel. Christian Jacobsson har arbeidet med og utviklet en rekke digitale applikasjoner på dette området og vil gjøre det mulig for oss å styrke våre muligheter innen optimalisering, handel og avansert analyse, sier Simon-Erik Ollus, Vice President, Trading & Asset Optimization i Fortum.