Pressemelding

Fortum inngår samarbeid med Fiskars Group for produksjon av håndfritt dørhåndtak for å begrense smitte av COVID19-viruset

19 juni 2020, 7:00 CEST

I april utviklet Fortum et håndfritt håndtak av resirkulert plast for å hindre spredning av COVID19-viruset. Nå har selskapet inngått et samarbeid med Fiskars Group for salg og produksjon av håndtaket. Håndtaket er laget av resirkulert plast fra Fortum Circo®, og gjør det lett å åpne dører med armen i stedet for hender og fingre.

Fortum Fiskars handle3 web

Håndtaket ble testet ut i ulike dagligvarebutikker i Helsinki og resultatet var at håndtaket bidro til å redusere håndkontakt med overflater.

Fiskars Group er ansvarlig for den videre utviklingen og salget av håndtaket, tidligere kjent som Fortum Vipu. Produksjonen av håndtaket vil starte i løpet av sommeren, og det planlegges å starte salg av håndtaket globalt. Håndtaket blir utviklet på Fiskars Groups anlegg i Raseborg i Finland, og er laget av resirkulert plast fra finske husholdninger produsert ved Fortums plastgjenvinningsanlegg i Riihimäki.

«Vi er veldig stolte av å kunne jobbe sammen med Fiskars Group. Håndtaket er en praktisk løsning som viser hvordan plast kan få nytt liv ved å bli resirkulert. Samarbeidet med Fiskars Group er et godt eksempel på godt samarbeid mellom to selskaper», sier Kalle Saarimaa, Vice President, Recycling & Waste at Fortum.

Fiskars Group vil fortsette å utvikle designet og brukervennligheten til håndtaket slik at det kan bli brukt på mange ulike dører og i ulike offentlige rom.

«Vårt mål er å gjøre det lett for folk å fortsette med sine daglige gjøremål på en trygg måte til tross for situasjonen vi er i med COVID19. Vi gleder oss til å jobbe sammen om dette initiativet og til å bruke vår ekspertise. Vi utforsker stadig nye forretningsmuligheter for sirkulærøkonomi, og er alltid på jakt etter nye muligheter for å utvikle livssyklusen til forskjellige materialer. Dette håndtaket av resirkulert plast tilbyr interessante muligheter for akkurat dette», sier Pekka Salmi, VP, Sales, Finland, Russia & Baltics at Fiskars Group.