Pressemelding

Fortums vindkraftverk i Sørfjord er i full drift

27 januar 2021, 9:00 CET

Fortum øker sin vindkraftportefølje i Norden med to nye vindkraftverk, Sørfjord i Norge og Kalax i Finland.

191105 2019 nov sorfjord DJI 0796 wind power 2

Sørfjord Vindpark i Hamarøy kommune i Nordland er Fortums største vindpark i Norge, med 99 megawatt installert effekt. De 23 turbinene vil produsere nok strøm til cirka 17 000 husstander.  Nordkraft står for den daglige driften av kraftverket.

“Jeg er stolt av at vi har ferdigstilt og idriftsatt denne flotte vindparken i samarbeid med våre leverandører. Vi har lyktes i å finne lokale leverandører for en stor del av arbeidet, blant annet har Nordkraft Prosjekt vært ansvarlig for selve prosjektgjennomføringen, Målselv Maskin & Transport AS for veiene i kraftverket, og Visinor for fundamentet til turbinene, og vi er glade for å kunne bidra til lokal verdiskapning og arbeidsplasser. Nå skal vi fortsette å holde det gode fokuset på sikkerhet, samarbeid og effektivitet inn i driftsfasen. Jeg ønsker også å takke alle våre naboer og grunneiere på Sørfjordfjellet for det gode samarbeidet vi har hatt så langt”, sier Astrid Fosså Ekseth, daglig leder for Sørfjord Vindpark.  

I tillegg til Sørfjord Vindpark har Fortum nå også fullført et vindkraftverk på omtrent samme størrelse i Finland. Kalax i Närpes på Finlands vestkyst er Fortums første store vindpark i Finland, med 90 megawatt installert effekt.  

Vindkraftverkene i både Sørfjord og Kalax er eid i partnerskap med Energy Infrastructure Partners (EIP) og Fortum. 

“Vi er veldig glade for at denne milepælen er oppnådd, spesielt med tanke på hvordan Covid-19 har påvirket arbeidshverdagen. Vi ser frem til å fortsette vårt tette partnerskap med Fortum og vi kunne ikke vært stoltere av hva teamet har oppnådd”, sier Thorsten Hjelms fra EIP. 

 

Kontaktinformasjon

Ansvarlig for eieroppfølging for vind i Fortum i Norge Astrid Fosså Ekseth, +47 98 44 08 67, astrid [punktum] fossa [punktum] ekseth [krøllalfa] fortum [punktum] com

Kommunikasjonssjef i Norge Stian Mathisen, +47 93 24 98 62, stian [punktum] mathisen [krøllalfa] fortum [punktum] com

Om Fortum

Fortum er et ledende selskap for ren energi, som gir sine kunder strøm, varme og kjøling, samt løsninger for å forbedre ressurseffektiviteten. Vi ønsker å engasjere våre kunder og samfunnet til å bli med på endringen for en renere verden. Vi har omtrent 19 000 fagpersoner i Norden og Baltikum, Tyskland, Russland, Polen og India. I 2019 var den samlede balansen vår 58 milliarder euro. Fortums aksje er notert på Nasdaq Helsinki og Unipers aksje på Frankfurt Børs.