Pressemelding

I sommer skal 14 studenter holde fortet i Fortum Oslo Varme

08 juli 2021, 15:39 CEST

Sommerferien har startet for mange, men hos Fortum Oslo Varme er det tilnærmet full aktivitet delvis på grunn av en gruppe entusiastiske studenter som høster verdifull erfaring fra fornybarnæringen i hele sommer.

Sommerstudent

 Fortum Oslo varme eier og drifter Norges største fjernvarme og -energigjenvinningsanlegg, og er aktuell som ett av to karbonfangstanlegg i det norske CCS-prosjektet Langskip. Blant 204 søkere har selskapet valgt ut 14 studenter som skal jobbe med en rekke ulike oppgaver og prosjekter. Denne sommeren skal det blant annet  utarbeides en database for energi- og effektbehov, en rekke prosjekter trenger bistand, blant annet prosjektet  der varme fra et datasenter skal bli fjernvarme, og et prosjekt der det skal jobbes med lønnsomhetsberegninger. Andre sommerstudenter skal bidra til vedlikehold og andre mer praktiske gjøremål.

Det er ikke uten grunn at Fortum Oslo Varme hvert år lyser ut sommerjobber:

For oss er vikarene helt avgjørende i sommermånedene for at kontinuiteten i våre leveranser til samfunnet skal opprettholdes. Selv i sommermånedene er samfunnet avhengig av god og ansvarlig håndtering av restavfallet, og det er behov for god og stabil leveranse av fjernvarme, sier Eirik Folkvord Tandberg, administrerende direktør i Fortum Oslo Varme.

- I tillegg ønsker vi å gi unge studenter et innblikk i hvordan det er å jobbe i fornybarbransjen slik at de forhåpentligvis ønsker å komme tilbake etter endte studier, fortsetter Tandberg.

Sommerstudentene opplever ulike lokasjoner gjennom sommeren. Noen skal jobbe på hovedkontoret på Skøyen, andre på energigjenvinningsanlegget på Klemetsrud og varmesentralen på Haraldrud. Studentene vil få muligheten til å høste erfaring fra arbeidslivet og øke kunnskapsnivået innen relevante oppgaver innen fornybar- og termisk energi.

En av sommerstudentene hos Fortum Oslo Varme er Tord Kordahl Mikkelsen. Dette er hans andre år som sommerstudent i selskapet. I år bistår han prosjektavdelingen på Ulven energisentral.

- Grunnen til at jeg søkte meg hit også i år er fordi jobben i fjor ga meg innblikk i et internasjonalt selskap som er ledende innen energi og varme. Jeg studerer energiteknologi ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), så det å jobbe i et selskap som har et stort fokus på fornybare løsninger er svært relevant. Her får jeg jobbe med prosjektledelse og hjelper til med å sørge for at fremdriften opprettholdes. Jeg opplever at jeg får mye tillit, og jeg har en spennende arbeidshverdag med mange utfordringer, sier Kordahl Mikkelsen.

- I Fortum Oslo Varme jobber vi med framtidens løsninger. Vi er alltid på jakt etter ny kompetanse, og ønsker å være en attraktiv arbeidsplass for studentene når de entrer arbeidslivet etter studiene. Det er viktig for oss å ha fremtidens arbeidstagere med på laget. Derfor er vi glade for å se hvor mange flinke studenter som søker sommerjobb hos oss, avslutter Tandberg.

 

For ytterligere spørsmål:

Truls E. A. Jemtland, kommunikasjonssjef i Fortum Oslo Varme
truls [punktum] jemtland [krøllalfa] fortum [punktum] com
+47 920 29 480

Om Fortum

Fortum er et europeisk energiselskap med virksomhet i over 40 land. Vi leverer strøm, gass, varme, kjøling og smarte løsninger som forbedrer ressurseffektiviteten. Vi vil involvere våre kunder og samfunnet til å bli med på omstillingen til en renere verden. Sammen med vårt datterselskap Uniper er vi den tredje største produsenten av CO2-fri strøm i Europa. Med omtrent 19 000 fagpersoner og en totalbalanse på ca. 69 milliarder euro har vi kompetansen og ressursene til å vokse og drive energiovergangen fremover. Fortumaksjen er notert på Nasdaq Helsinki og Uniperaksjen på Frankfurtbørsen.