Fortum vant stor anbudsprosess om levering av strøm til Ellevio i Sverige

Restaurant eier

Etter en større anskaffelseprosess leverer Fortum nå strøm og prissikring av strøm, miljøverdier og elsertifikater til Ellevio i Sverige. Samarbeidet inkluderer kompetanseutveksling, kompetanse i elektrisitetsmarkedet og fossilfri strøm.

Ellevio er et strømnettfirma, som betyr at de eier, driver og utvikler regionale og lokale strømnett og distribuerer strøm til selskaper og hjem i regionene der de opererer.

Ellevios strømnett er 7750 km langt og strekker seg i store deler av Sverige. Som kunde kan du ikke velge strømnettselskap, men det tildeles deg avhengig av hvor du har lokalene dine. I 2019 distribuerte Ellevio totalt 26,5 TWh strøm, de har omtrent 500 ansatte og sysselsetter totalt rundt 3000 mennesker.

I slutten av 2020 og begynnelsen av 2021 gjorde Ellevio en stor anskaffelse angående fysisk levering av elektrisitet samt prissikring av elektrisitet, miljøverdier og elsertifikater der Fortum dukket opp som vinner.

Hensikten med anskaffelsen var å sikre strøm for nettap innenfor Ellevios strømnettområder og strøm til nettdrift. De ønsket også å sikre muligheten for å sikre ønsket volum strømforbruk og å sikre pris og levering av miljøverdier og elsertifikater.

                             "I denne anskaffelsen la vi stor vekt på effektive prosesser for handel og administrasjon, men også åpenhet i prisfastsettelse og selvfølgelig våre bærekraftsmål. Det er veldig viktig for oss at strømmen kommer fra riktig opprinnelse, og det er derfor vi valgte Fortum"

sier Magnus Ohlson Hedene, inntekts- og energikontroller i Ellevio.

Ettersom innkjøp av elektrisitet er en kompleks virksomhet, lette Ellevio etter et selskap som har kompetanse og kapasitet innen innkjøp, kostnadsstyring og risikostyring.

- Vi ønsket en leverandør som sammen med oss ​​kan etablere og gradvis styrke et partnerskap og et langsiktig forretningsforhold. Vi ønsker at begge parter skal oppleve "den gode avtalen", fortsetter Magnus Ohlson Hedene.

- Ellevio er et selskap som er i forkant av overgangen til et bærekraftig samfunn. Som en del av dette har de behov for leveransene som Fortum leverer, så for oss var det strategisk riktig å delta i anskaffelsen av nettverkstap.

Det var en ekstremt lærerik og spennende prosess og viste seg å være en god kamp mellom det Ellevio krevde og det Fortum leverer, så jeg er naturlig nok stolt og superfornøyd med utfallet og ser virkelig frem til å komme i gang med samarbeidet så snart som mulig , sier Rikard Dagerbäck, forretningssjef i Fortum.

Samarbeidet i korte trekk

 Anskaffelsen inkluderer fysisk levering av elektrisitet, inkludert balanseansvar og mulighet for å sikre strømpriser, samt miljøverdier og elsertifikater. Fortum gir ekspertise og kompetanse når det gjelder kjøp av strøm og strømmarkedet.

Fortum bidrar med forslag til forretningsutvikling av samarbeidet og avtalen. Totalt anslås avtalen å dekke cirka 850 GWh årlig. Strømkjøp gjøres fra 100% fossilfrie kilder

 

Har du spørsmål eller vil bytte til Fortum? Kontakt meg gjerne:

Daniel Lega

Business Manager Large Enterprise
Tel: 94872777
daniel [punktum] lega [krøllalfa] fortum [punktum] com