Pressemelding

Nå kan norske virksomheter levere farlig avfall til Fortum Recycling and Waste i Norge

01 juli 2021, 7:00 CEST

Fortum Recycling and Waste har nå åpnet en ny Waste Hub for farlig avfall i Norge. Huben sikrer at farlig avfall fra norske virksomheter og industrikunder innsamles og håndteres på en trygg og sikker måte.

Fortum-Waste-Solutions0333 1

Ved selskapets anlegg tilbys løsninger av høy kvalitet for håndtering av farlig avfall samt en sikker og miljøvennlig sluttbehandling.

«Fortum har lang erfaring med behandling av farlig avfall i Norden, og nå har vi endelig åpnet en hub i Norge, nærmere bestemt i Askim, der vi tilbyr mellomlagring og transport av farlig avfall til sluttbehandling på våre anlegg», sier Lisa Sollie Moen, senior prosjektleder i Fortum Recycling and Waste.

Selskapet jobber sammen med kundene med å bygge smarte og bærekraftige løsninger som skal sikre at verdifulle materialer blir gjenvunnet så mange ganger som mulig og skadelige stoffer fjernes fra materialkretsløpet.

«Huben styrker verdikjeden for innsamling og avfallshåndtering. Det gir industrikunder en mer direkte vei til nedstrømsløsningene og den gir oss mulighet for individuelle tilpasninger til hver enkelt kunde», sier Moen.

Fortum jobber også med løsninger for batteri- og plastgjenvinning. Selskapet har allerede startet å samle inn lithium-ion batterier fra Norge som gjenvinnes ved selskapets gjenvinningsanlegg i Finland.

«Vi ønsker at industrien tar kontakt med oss for håndtering av deres avfall, og vi vil kunne hjelpe de fleste industrier som genererer farlig avfall», sier Moen.

 

Kontaktinformasjon

Lisa Sollie Moen, Senior Project Manager i Fortum Recycling & Waste, +47 97 07 38 61, lisa [punktum] moen [krøllalfa] fortum [punktum] com

Om Fortum

Fortum er et europeisk energiselskap med virksomhet i over 40 land. Vi leverer strøm, gass, varme, kjøling og smarte løsninger som forbedrer ressurseffektiviteten. Vi vil involvere våre kunder og samfunnet til å bli med på omstillingen til en renere verden. Sammen med vårt datterselskap Uniper er vi den tredje største produsenten av CO2-fri strøm i Europa. Med omtrent 20 000 fagpersoner og en totalbalanse på ca. 69 milliarder euro har vi kompetansen og ressursene til å vokse og drive energiovergangen fremover. Fortumaksjen er notert på Nasdaq Helsinki og Uniperaksjen på Frankfurtbørsen. www.fortum.no