Hos Fortum får du én av Europas beste energi-apper

Fortum-appen er kåret til den fjerde beste energi-appen i hele Europa. Med appen får du full oversikt over strømforbruket og tilgang til tjenester og løsninger som hjelper deg med å bruke strøm på en mer kostnadseffektiv og bærekraftig måte.

Kåringen er utført av LCP Delta, et av Europas ledende selskaper innenfor forskning, data og analyse tilknyttet energiomstilling og det grønne skiftet.

Mer enn 250 energi-apper fra hele Europa er vurdert og bedømt ut fra blant annet innsikten som tilgjengeliggjøres for kundene, graden av personalisering, tilgang til smarte tjenester og hvor stor andel av selskapets kunder som benytter seg av appen. 

Basert på dette ble Fortum-appen belønnet med fjerdeplass på listen.

 — Vårt mål er å sikre den beste mulige brukervennlige og nyttige opplevelsen i Fortum-appen. For oss betyr det at det skal være enkelt å få full oversikt over eget forbruk, strømpriser, tilpasset rådgivning og tilgang på tjenester som smart strømstyring av elbillading og oppvarming av boligen," sier Ole Marius Smestad, leder av utviklerteamet bak den norske Fortum-appen.

Det er veldig gøy å se at Fortum-appen anerkjennes både gjennom kundenes egen app-rating og at vi er helt i toppsjiktet i en slik Europeisk kåring som LCP Delta.

Ole Marius Smestad

Sparer penger og bidrar til det grønne skiftet 

I sin rapport skriver LCP Delta at energi-apper har en viktig rolle å spille når det gjelder å engasjere strømkunder til å ta grep og bli mer energieffektive. Disse appene gir også kundene den innsikten og de verktøyene de trenger for å omsette dette engasjementet til handling.

Effektiv strømsparing frigjør kilowattimer som trengs for å avkarbonisere industrien, og flytting av forbruk til billigere strømtider sikrer en mer optimal utnyttelse av kapasiteten i strømnettet.

Vi går på jobb hver dag for å gi kundene våre en enda bedre brukeropplevelse enn dagen før. 

— Innovasjon og tilpassing til morgendagens strømmarked står sentralt i vår Fortum strategi, og vi kan love spennende utvikling for våre kunder i tiden som kommer, sier Smestad.

— Vi skal gi kundene alt de trenger for å optimalisere sitt strømforbruk på en måte som gagner både deres egen lommebok og samfunnet. At appen vår rangeres helt i Europa-toppen gir masse motivasjon til det videre arbeidet, avslutter Smestad.